IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова година 2022: Какви цветове да носим за повече късмет?

31 декември 2021 10 30

Време е да изберете нещо, с което да започнете подобаващо следващата година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато избирате страхотно облекло или планирате украса за новогодишната нощ, обикновено само едно нещо идва наум – блясък. Трудно е да си представим вечерта на 31 декември срещу 1 януари без блестящи рокли с пайети или смокинги от най-лъскавия сатен. Но какво да кажем за цветовете? Според традицията в навечерието на Нова година, добавянето на определени цветове и цветови схеми към вашето тържество ще ви помогне да започнете следващата година с повече късмет.

Макар изследователите да са изучавали психологията на цвета от векове, няма научни доказателства, че определена гама може да определи хода на събитията, въпреки че е вярно, че специфични нюанси са символични в много култури по света. Но ако някои хора казват, че определени цветови палитри носят късмет и благоденствие през новата година, нищо не ни пречи да ги включим в нашите празненства. В крайна сметка, кой не иска да влезе в новата година с възможно най-доброто настроение и перспективи?

Ако сте скептични относно това колко много внимание трябва да обърнете на новогодишните цветове, помислете, че някои култури консумират щастлива новогодишна храна от векове. И ако хората са яли грозде и юфка за късмет на 31 декември, тогава не може да навреди да добавите някои обнадеждаващи тонове на жълти или ярки и смели зелени нюанси.

За да разпалим въображението ви и да ви вдъхновим за големия празник, ето най-добрите цветове и цветови комбинации за Нова година

Червено: За късмет

червена рокля,

Снимка: Pixabay

Поставянето на червено в центъра на празника е чудесен избор за новогодишната нощ. Въпреки че китайската нова година няма да започне преди 1 февруари 2022 година, все пак може да почерпите малко вдъхновение от този празник и да носите червено утре вечер. В китайската култура цветът се свързва с късмет, така че не може да навредим да сложим нещо червено преди навлизането ни в 2022 година.

Бяло: Ново начало

бяла блуза,

Снимка: iStock

Ако не спирате да искате и да си фантазирате за ново, чисто начало още от януари, носенето на бял тоалет може да бъде добър избор. Цветът традиционно се асоциира с ново начало, чистота и свеж вид, така че не може да сбъркате. В Бразилия бялото се свързва с късмет и мир през цялата година.

Жълто: Просперитет

жълта, златна

Снимка: iStock

Яркожълтото или златното могат да бъдат подходящ избор за хората, които искат да се сдобият с по-голям просперитет през следващата година. Този цвят е нужен на тези, които страдат от финансови проблеми и искат да ги разрешат след 31 декември. Твърди се, че жълтото повдига духа на човека, а също така подобрява цялостното настроение.

Лилаво: Сила и амбиция

лилав костюм,

Снимка: iStock

Един цвят, който най-вероятно ще ви изненада с връзката си с новогодишната нощ, е лилавото. Връзката обаче е доста очевидна, след като я осъзнаете. Тъй като лилавото традиционно се асоциира с кралски особи и власт, има смисъл, че би било подходящо за най-фантастичния празник на планетата. Носенето на този цвят може да донесе късмет, мъдрост, креативност и страст. Хората, които търсят професионален успех през следващата година, могат да заложат на лилавото.

Зелено: Растеж и енергия

плисирана пола,

Снимка: iStock

Нюансите на лъскаво злато и сребро може да не са напълно изненадващи, когато става въпрос за новогодишната нощ, но зеленото е малко по-нетрадиционна опция, която може да ви донесе същото добро настроение в края на годината. Според експерти, цветът означава хармония, растеж, свежест и енергия. Ако искате да пренесете тези неща в предстоящата година, носенето на зелено би могло да ви помогне.

Синьо: Спокойствие

синя рокля

Снимка: iStock

Хората, които искат новата година да бъде спокойна, трябва да използват син цвят в новогодишната нощ. Казват, че той символизира щастието. Тези от вас, които търсят мъдрост, добро здраве и спокойствие през следващите 12 месеца, е добре да заложат на синия цвят независимо дали става дума за тоалет, украса или коктейли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари