IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за 2022 година – какво да очакваме?

26 декември 2021 12 00

Ето и най-популярните тенденции, идващи към нас в следващите 12 месеца

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Знаете какво казват за годишните тенденции – старите тенденции остават в миналата година, с новата идват следващите дизайни. През 2021 година обаче нещата малко се поразместиха и вместо да започваме 12-те месеца с нови тенденции, ние се завърнахме към миналото, за да черпим вдъхновение от него. Така на мода се завърнаха мълетите, шага и дори ултратънките вежди и отново заеха местата си в културния дух на времето, изпращайки любителите на красотата да пътуват в миналото.

Но тъй като тенденциите за коса през 2022 година се очертават точно зад ъгъла, фризьорите и колористите са заети да гледат напред, защото се очаква да се завърнат още по-носталгични модни стилове.

От остър боб до кичури и огромен обем, тенденциите за коса през 2022 година предлагат по нещо за всеки. Това е така, защото тяхната цялостна тема е вдъхновена от миналото и приемането на естествените нюанси и текстури на косата. Фризьорът на знаменитостите Ник Стенсън предрича особено вълнуваща и експериментална година за света на красотата.

„След година ограничения хората са готови да изглеждат и да се чувстват по-добре“, казва той пред Bustle. Допълва, че дамите стават все по-смели в избора си на прическа и това ще си проличи още в началото на 2022 година. Другото, което Стенсън предрича, е голямото завръщане на стиловете от 2000 година.

Ето какви тенденции да следвате през 2022 година

Остър боб

Риана Гети

Снимка: Getty Images

Стилът боб е вечна прическа, която се очаква да доминира през следващата година, особено след като включва сериозно скъсяване на косата. „Острият, тъп боб е класически стил, който ще продължи да бъде популярен през 2022 година“, казва Мико Бранч пред Bustle. Според нея, дължината до брадичката е много шик и може да се оформя по стотици различни начини, като подхожда на всички типове коса.

Къс шаг

Били Айлиш

Снимка: Getty Images

За тези от вас, които жадуват за къса прическа, но искат повече текстура от стила боб, Стенсън препоръчва късия шаг. Той е с ниска поддръжка, като върви чудесно с бретон. Според фризьора, през 2022 година ще видим стила в различни дължини и текстури, така че всичко зависи от вас. Шагът е много предпочитан, защото само с използването на една кръгла четка косата ви ще изглежда така, сякаш току-що сте излезли от салона.

Тънък бретон

Очаквайте да видите много тънки и дълги стилове на бретона през следващата година. В сравнение с други видове бретони, тази визия е много по-лесна за поддръжка. Според Мико Бранч, благодарение на лекотата и свободата на кичурите, бретонът добавя някаква текстура и движение към лицето без да изглежда плоско и неоформен. Фризьорите предлагат да разделяте бретона на две по средата и да се сушите със сешоар и кръгла четка, за да създадете леки извивки.

Шаг от 70-те

Хали Бери

Снимка: Getty Images

Ако искате да подстрижете част от косата си, но не цялата, шагът от ерата на 70-те може да е решението за вас. Според Фрис, многопластовата прическа се завръща на мода, но малко по-подобрена. Допълва, че това е чудесен начин да добавите малко текстура, обем и дълбочина към стила си, което ви прави да изглеждате още по-красиви.

Обемни къдрици

Зендая Гети

Снимка: Getty Images

Следващата година ще е свързана с приемането на естествения обем на косата или използването на сешоар, за да създадете желания резултат. Именно такива прически видяхме на модните дефилета тази година и тенденцията се запазва и за 2022-а. Според фризьорите, стилът лесно може да се постигне чрез ролки или кръгла четка и сешоар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари