IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайни от Холивуд: Какво е чувството да обличаш най-известните мъже в света?

5 януари 2022 16 30

Стилистката Илария Урбинати се докосва до звезди като Бен Афлек и Райън Рейнолдс

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Илария Урбинати знае някой и друг факт относно мъжката мода. Известната стилистка има в клиентския си списък огромна звездна колекция, която съдържа имената на Дуейн Джонсън – Скалата, Крис Прат, Бен Афлек, Рами Малек, Джон Красински и Доналд Глоувър. Но след началото на пандемията и отмяната на всички светски събития, Урбинати стартира своя мъжка марка, която да покрива култура, книги, фитнес и дори да разкрива за стила на известните ѝ клиенти.

Сега, когато червеният килим се разпъва все по-често, стилът на звездите се завърна по-силен от всякога и работата на Урбинати отново ще кипи. „Много хора смятат, че мъжете се обличат много по-лесно, но аз не мисля така. Обличала съм и жени в кариерата си, така че мога да направя сравнението“, казва стилистката пред списание People.

Според нея, някои от мъжете са доста по-суетни и искат да пробват десетки дрехи, докато намерят своята. Други пък се доверяват на 100% на преценката на Урбинати, но това си има и своите минуси. „Предизвикателство си е, защото цялата отговорност пада на твоите плещи. Особено сега, хората обръщат много повече внимание на това, което мъжете носят“, казва още Илария.

Ето кои са едни от най-известните ѝ клиенти

Райън Рейнолдс

Визията на Рейнолдс е една от най-желаните сред мъжете. Урбинати казва, че голяма част от клиентите ѝ, които не са известни личности, отиват при нея и желаят да изглеждат като актьора. Според нея, стилът му е доста елегантен, но не е банален или обикновен, което го изстрелва на челни позиции в модните класации. „Той има собствен стил и знае какво иска, така че обличането му е доста лесно“, казва Урбинати.

Райън Рейнолдс

Снимки: БГНЕС

Когато Рейнолдс се разхожда по червения килим заедно със съпругата си Блейк, двойката невинаги иска да бъде в подхождащи си тоалети. Урбинати разкрива, че Лайвли позволява на мъжа си да носи каквото си поиска и не го задължава да бъде в същия цвят като нейната рокля или костюм.

Дуейн Джонсън – Скалата

Един от най-високоплатените актьори в Холивуд винаги трябва да изглежда добре и това се постига със специално направени костюми по поръчка. Когато обаче не е на светско събитие, Скалата използва съвсем обикновени дрехи, с които можем да го видим и на пресконференции.

„Голяма част от марките имат доста големи размери, подходящи за него, така че той обича да носи Ralph Lauren и Brioni, когато облича пуловери и панталони“, казва Урбинати. Тя допълва, че Джонсън не обича да носи вратовръзка и често експериментира с визията си. „Той би носил почти всичко, което му дам. Неговият стил е малко по-секси и не толкова официален. Мисля, че се чувства най-добре, когато носи свободни дрехи и е с отворено деколте“, допълва стилистката.

Скалата БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Макар на екран да е представител на алфа мъжкарите, в реалния живот Скалата обича различните цветове и знае разликата между синьо и светлосиньо. Един от любимите му нюанси е розовото, като на шега Джонсън и Урбинати се наричат „прашнорозово“.

Бен Афлек

Урбинати казва, че Бен Афлек не обича да отделя голямо внимание на дрехите си и затова визията му често се променя от елегантна към спортна. „Той иска да изглежда като зрял човек. Баща е на три деца. Няма да го облека с костюм в цвят фуксия с някакво бляскаво горнище“, казва Урбинати.

Бен Афлек

Снимка: Getty Images

Все пак стилистката се опитва да намери начин да поддържа визията на актьора креативна и уникална. През зимата изважда цветове като херинга, туид, кадифе и рипсено кадифе. Това е неочакван избор за Афлек и го тласка да излезе от зоната си на комфорт.

Рами Малек

Малек доста инвестира във външния си вид, благодарение на близката си връзка с няколко дизайнери. „Той знае историята на марката. Наистина разбира модата. Рами обмисля много добре избора на дрехи и има точно определен стил, който се различава от другите мъже. Той залага на малко повече пънк, малко повече готически неща“, казва Урбинати.

Рами Малек

Снимки: Getty Images

Когато Малик се превръща в звезда, той започва да изважда от гардероба по-светли дрехи и по-нестандартни тоалети. Сега стилът му се е променил към по-зрелите нюанси като черно и бяло. Според Урбинати, това е доста приятна и хубава еволюция.

Крис Еванс

Крис Еванс

Снимка: Getty Images

След като работи с Крис Еванс в продължение на 15 години, Урбинати има пълна свобода да избира тоалети за светските му събития. Според нея, той обича да бъде по-предизвикателен, като не много мъже биха избрали да носят бял двуреден кадифен костюм на премиера. Крис е най-старият клиент на Урбинати, като тя става пряк свидетел на промяната в стила му и създаването на собствения му вкус.

Саша Барън Коен

Да обличаш Саша Барън Коен от другата страна на света по време на пандемия не е никак лесно. Но за щастие, Урбинати вече е била доста запозната със стила на актьора, така че наградният сезон през 2021 година е минал без проблеми.

Саша Барън

Снимка: БГНЕС

„Всичко трябваше да бъде предварително избрано и предварително оформено от шивач, за да трябва да се правят евентуално много малки подобрения в детайлите на място. Знам вкуса му и познавам мерките му. Иначе не бих се справила“, казва стилистката пред списание People. Според нея, един добър професионалист трябва да знае всичко за клиента си, за да може да избере дрехи дори и без неговото присъствие.

Доналд Глоувър

Доналд Глоувър

Снимка: БГНЕС

Урбинати определя Доналд като своята малка муза. „Имам пълната свобода да използвам цялото си въображение върху него“, хвали се тя. Обича да прекрачва границите, като го облича в костюми, вдъхновени от 70-те години на миналия век. Детайлите се правят специално за актьора, което по никакъв начин не затруднява Урбинати, защото така тя създава нещо уникално, което никой друг не може да си купи.

Джон Красински

Само в рамките на няколко години Урбинати успява да промени изцяло стила на Джон Красински. Тя го превръща от обикновен мъж в запален моден ентусиаст, който е склонен да изпробва нови неща. „Джон ми позволява да бъда смела в избора си и това е много забавно. Ако погледнете стари негови снимки, ще видите, че той основно носи черно и сиво. Сега се облича в розов пуловер и панталони в бордо“.

Джон Красински

Снимка: Getty Images

Актьорът дори добавя детайли към дрехите си, свързани със семейството му. По време на гостуването си в предаването Saturday Night Live той е поискал да бъдат зашити инициалите на децата му към пуловера.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари