IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода пролет/лято: 4 идеи за носене на прозрачна дантелена рокля

14 май 2022 15 00

Ето защо трябва да опитате тази обичана от звездите тенденция

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато се разпространи новината, че прозрачните дрехи се завръщат през 2022 година, не бяхме никак доволни. Подобни дизайни бяха едни от най-съмнителните модни тенденции в миналото, заедно с дънките с ниска талия и дрехите с дупки. Надявахме се, че повече няма да видим точно тези неща, но се оказахме в пълна грешка.

Постепенно се запознахме с прозрачната дантелена рокля, която промени изцяло мисленето ни за този тип дрехи. Може би мнението ни беше повлияно и от любовта ни към дантелите, които смятаме за задължителни във всеки дамски гардероб. Независимо дали ще бъдат върху блузи, рокли или поли, те са незаменими. Преди обаче използвахме дантелените рокли като плажно облекло, което да поставим върху банския си. Никога не ни е хрумвало, че можем да го носим и на разходка из града. Но ето че дойде и това време.

Примерите са много, като започнем с дантелената рокля на Ванеса Хъджинс на дефилето на Valentino по време на Седмицата на модата в Париж. Тя носеше модела върху чифт къси панталонки и още тогава знаехме, че подобен тип комбинация ще е популярна през топлите месеци. Актрисата успя да ни вдъхнови и да започнем да носим дантелени рокли извън плажа – нещо, което преди не сме си представяли, че ще правим. Хъджинс показа своята любов към дизайна и по време на тазгодишната Met Gala, на която със сигурност беше една от най-добре облечените звезди.

Като се има предвид това, имаме няколко предложения за тези от вас, които са достатъчно смели да се облекат извън зоната си на комфорт. Дантелените рокли със сигурност са сред горещите тенденции тази година, така че е време да се сдобиете с тях.

Контрастът е задължителен

Дантелата е ултраженствена, така че, ако искате еклектична визия, добавянето на неочаквани детайли към ансамбъла е от ключово значение. Дръжте бельото си в неутрален цвят, като например шорти или бикини с висока талия, но експериментирайте с аксесоарите. Контрастните цветни каубойски ботуши и голямо дънково яке от светъл до средно светъл син цвят, ще създадат небрежен стил, идеален за ежедневието.

дантелена рокля

Снимка: Getty Images

При по-високи температури, оставете ръкавите на якето да паднат до лактите и завършете визията със структурирана чанта в ярък цвят и едри сребърни бижута. По този начин създавате облекло, което е подходящо за пролетта и лятото.

Ефирни вибрации

дантелена рокля

Снимка: Getty Images

Модните експерти Стейси Джордж и Саша Спайви свързват дантелата с елементи на спокойствие и красотата на природата. Според тях, тя е естетика сама по себе си. Вместо да променят нещата, Джордж и Спайви предпочитат да се облегнат на тази земна сила, като поддържат нещата прости, носят енергийни гривни от естествен камък и може би добавят няколко винтидж артикула. Двамата препоръчват да пропуснете обемните детайли, за да запазите по-елегантна и стилна визия.

Комбинирана естетика

Личният стил е предназначен да бъде изследван и експериментален. Така че, ако не можете да вземете решение между елегантен, ежедневен или рокерски стил, защо въобще трябва да се тормозите? Според стилистката Сонека Гуадара, прозрачната дантелена рокля се комбинира с всичко това.

дантелена рокля

Снимка: Getty Images

„Коженото яке и скейтърските маратонки могат лесно да бъдат чудесно допълнение към роклята“, казва Гуадара пред InStyle. Ключът към всяка контрастираща естетическа комбинация е да се намери деликатният баланс между шик и мода.

Неутрални тонове

дантелена рокля

Снимка: Getty Images

Ако искате да оформите своята прозрачна дантелена рокля за официално събитие или да направите дрехата подходяща за офиса, Гуадара препоръчва рокля в бял или неутрален цвят, когато осигурява правилно покритие на тялото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари