IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Устойчива мода: Звездите, които носиха сватбените си рокли на червения килим

11 май 2022 12 30

Кой е казал, че булчинската рокля е само за църквата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Устойчивата мода е един от начините, по който може да се опази околната среда. Според експерти, създаването на нови дрехи оставя огромен въглероден отпечатък върху планетата, който засилва проблемите ни с глобалното затопляне и ни доближава до катастрофални последици. Освен това, прекалено много дрехи се изхвърлят, вместо да бъдат дарявани или рециклирани, което засилва проблема.

Именно затова все повече известни личности започнаха да насърчават за преминаването към устойчива мода и апелират към марките да създават т. нар. многогодишни дрехи, които да не остаряват след един сезон. По този начин няма да ни се налага да пазаруваме нови неща всяка година и да изхвърляме старите.

Освен това, звездите започнаха да повтарят тоалетите си, като шампион в това начинание е Кейт Мидълтън. Тя многократно е забелязвана да носи едни и същи дрехи на различни събития, показвайки отдадеността си към опазването на околната среда и една по-зелена планета.

Пример за устойчива мода беше даден тази година и от Ема Стоун, която реши да облече сватбената си рокля за бала Met Gala. Тя обаче не беше първата звезда, която носи булчинския си тоалет на официално събитие извън църквата. Нейни колежки също показаха, че мислят за природата и дадоха втори живот на бялата си рокля.

Ето кои дами носеха сватбената си рокля на червения килим

Ема Стоун

Стоун изненада феновете си, появявайки се на Met Gala, носейки невиждан досега тоалет от гардероба си, а именно една от сватбените си рокли. Носителката на „Оскар“ за първи път носи бялата рокля от Louis Vuitton с прозрачни презрамки и пернат подгъв по време на сватбата си с Дейв Маккери през 2020 година.

Ема Стоун

Снимка: БГНЕС

Снимка на Ема се появи в официалния профил в Instagram на Louis Vuitton, където актрисата беше поздравена, че е дала втори живот на роклята си, вместо да я изхвърли.

Виктория Бекъм

Никой не може да забрави сватбената рокля на Виктория Бекъм, която тя носи, когато се врича във вярност на Дейвид Бекъм през 1999 година. Тогава дизайнерката, още позната като Пош Спайс, избра Вера Уанг за изработката на тоалет без презрамки с вграден корсет и огромна долна част.

Десетилетие по-късно Бекъм реши отново да влезе в булчинската рокля, но този път за фотосесия с британския Vogue.

Камила Паркър-Боулс

Камила Паркър

Снимки: Getty Images

Това беше кралско преобличане, когато херцогинята на Корнуол рециклира роклята и палтото си от Robinson Valentine на Националното събрание в Уелс през 2007 година. Камила за първи път носи комбинацията за гражданския си брак с принц Чарлз две години по-рано. За повторното носене на тоалета, кралската особа го освежи с бежова шапка и перлено колие.

Кийра Найтли

Кийра Найтли

Снимки: Getty Images

Кийра Найтли просто не може да се насити на един определен модел на Chanel. Актрисата от „Гордост и предразсъдъци“ носеше сивата минирокля от тюл първо на събитие преди наградите БАФТА през 2008 година, комбинирайки я с черно палто. След това тя я използва за сватбения си ден през 2013 година, когато я включи в тоалет с бяло сако от туид и корона от цветя. Третият път беше няколко месеца по-късно, когато роклята беше облечена върху прозрачна риза с дълги ръкави и нежна бродерия.

Бизи Филипс

Когато една рокля е хубава, искаш да я носиш отново и отново! Точно това направи Бизи Филипс, която облече бялата си рокля без презрамки с дефинираща талията черна панделка не само за сватбата си с Маркъс Силвърщайн през 2007 година, но и за специалния епизод от шоуто Busy Tonight през 2019 година.

„Да. Наистина извадих сватбената си рокля отпреди 12 години и я облякох за шоуто си тази вечер. Почти влезе като преди, с изключение на глупавия ми гръден кош, който порасна след двете ми бебета. Никой не ми каза за това, но бебетата разширяват гръдния ви кош, просто го имайте предвид“, написа актрисата.

Филип и Силвърщайн са родители на 13-годишната Бърди и 8-годишната Крикет Пърл.

Троян Белисарио

Светско отгоре, булчинско отдолу! Белисарио използва сватбената си рокля за парти на наградите „Златен глобус“ през 2020 година, носейки полата от тюл, която е част от булчинския ѝ тоалет през 2016 година, когато казва „Да“ на Патрик Дж. Адамс. Този път Троян комбинира полата с розов топ.

„Носих половината от сватбената си рокля. Прибрах се към 11. Ядох сладолед“, шеговито написа Белисарио в социалните мрежи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари