IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамски чанти: Кои са актуалните модели за лято 2022?

4 юни 2022 16 30

Всеки ще носи тези 8 тенденции за чанти това лято

IStockphoto

IStockphoto

Лято 2022 направо чука на вратите ни. С първите почивки на топло и изваждането на по-леките дрехи, е време да помислим за подходящи обувки и аксесоари. И тук няма как да пропуснем любимите ни дамски чанти. Но като се познаваме, повечето от нас винаги търсят нещо ново – според тенденциите.

Ако искате от актуалните дамски чанти – мини или плетени, каквито има всяка година по това време, със сигурност имате поне една такава в гардероба си. Но преди да купите поредната, се поинтересувайте за трендовете. Освен големина и материя, е добре да помислите за закопчаване и дръжки – за да ви е е по-удобна за лято 2022.

Много от дамските ви чанти, които носите през пролетта, стават и за лятото. Но трябва да знаете, че през любимия сезон (вторият), на мода ще са онези плетени кошници, които някои ползват за плажа. От същия материал може да намерите по-симпатични малки варианти. Но освен тях, има доста кожени и други модели, които ще ви грабнат окото.

Дамски чанти за лято 2022 – ето какви са тенденциите

Плетени кошници от кожа

Освен стандартните плетени модели, побиращи какво ли не, има и нова разновидност. Те са от кожа, сплетена по сходен начин. И това ги прави изключително здрави.

Освен дамски чанти с къса дръжка от въпросния стил, има и чудесни модели за носене на едно рамо. Повечето са тип плик или портмоне.

Букле

Няма какво да се лъжем. Стилът на френските момичета винаги ни е привличал! Ако имате поне едно сако, пола или комплект от букле, ви трябва и подобна сходна чанта. Тази текстура е тренд сред новите модели за лято 2022.

Въпросните дамски чанти от букле са по-скъпи, но и същевременно елегантни. Те могат да бъдат с много къса или дълга дръжка, например от златна или сребърна верига. Освен едноцветни, има и такива в каре.

Плетива

Колкото и да ви се струва винтидж, плетивата отдавна се завърнаха в гардероба ни. След шапката с квадратни шарени мотиви на една кука, виждаме много звезди с плетени жилетки. А ето че скоро ще държат в ръце и чанти.

Много известни личности показват в социалните мрежи, че носят плетен модел. Той е от най-новата колекция дамски чанти на Prada, като прилича на пазарските чанти от времето на соца. Все пак, освен нея, има голямо разнообразие на цветове на други марки. А и ако търсите нещо различно, може да си поръчате конкретен модел по снимка – от някой местен творец.

Криви форми

Макар да сме свикнали да носим квадратни дамски чанти, за лято 2022 „изкривяването“ на линиите е актуално. Инвестирайте в кожен модел, който е с извити дръжки.

Дръжки от дебело въже

Не само плажните чанти са с корабни въжета. За лято 2022 се преориентирайте към по-големи торби, раници или малки на размер варианти, които са с дръжки/връзки от този тип.

Освен силиконовите дамски чанти, по които жените полудяха преди няколко години, има много шарени или изчистени модели, които са с дръжки от дебели въжета.

Ето още нещо, което ще ви вдъхнови за нови покупки:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари