IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижута 2022: Сантименталните пръстени на Меган Маркъл

8 юли 2022 08 30

Те имат скрито значение

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл се застъпва за правата на жените по уникално стилен начин. По-рано през годината херцогинята на Съсекс добави нови бижута към колекцията си, а сега създателката им разкрива специалното им значение.

Маркъл показа два нови диамантени пръстена от Shiffon Co. по време на игрите Invictus през април, след което ги носи и по време на платинения юбилей на кралица Елизабет II. Те бяха забелязани, когато херцогинята забавляваше малките членове на кралското семейство по време на парада Trooping the Color. Тя нямаше право да бъде на балкона на Бъкингамския дворец, защото вече не е работещ член на короната.

Меган Маркъл,

Снимка: Getty Images

Обсипаните с диаманти пръстени неслучайно са избрани от Shiffon Co. Освен че марката е любима на Маркъл, бижутата крият и специално значение. Един от пръстените, наречен Tennis Pinky Ring, отбелязва 50-ата годишнина от дял IX, който дава правото на жените да участват в спортни дейности в училища и колежи.

Меган също беше забелязана да носи пръстена Duet Pinky Ring миналата година, когато красеше корицата на списание Time заедно със съпруга си принц Хари. Бижуто разполага с малък и голям диамант, изобразяващи две жени, подкрепящи се една друга чрез т. нар. „розово обещание“. То се случва, когато двама души „заключат“ кутретата си едно в друго и си обещаят нещо. Жестът означава, че човекът може да счупи пръста на онзи, който е нарушил обета.

Марката Shiffon дарява половината от печалбите си за финансиране на жени основатели чрез своята организация с нестопанска цел The Startup Girl Foundation. Диамантите и скъпоценните камъни на компанията също са с етичен произход и следват безконфликтни и социално отговорни практики.

Новият пръстен, който Меган носи, е от най-новата колекция на марката. Дизайнът е вдъхновен от гривна, по чието цяло протежение са поставени диаманти. За да се добави още повече символика, 20% от печалбите ще отидат към специален инвестиционен фонд за жените в спорта, който ще подкрепя начинания не само за подобряване на фигурата, но и за по-добро психично здраве, уелнес и възстановяване.

Шилпа Ярлагада стартира компанията през 2017 година в общежитието си в Харвард с мисията да премахне разделението между половете, особено в предприемачеството.

„Чрез 50% от нашите печалби ние инвестираме в жени основатели и компании, които дават възможност на жените. Досега сме финансирали 11 невероятни компании, основани от жени“, казва 25-годишната Ярлагада пред People. Допълва, че е била вдъхновена да пусне пръстена Tennis Pinky Ring, след като е научила колко много неравенство има за жените в спортната сфера.

В допълнение към Меган, марката се радва на още известни клиенти, включително Никол Кидман, Мишел Обама и Серина Уилямс.

„Когато Меган избра нашия пръстен, беше невероятен момент. Винаги съм била вдъхновена от нея. Слушах речта ѝ относно жените в ОНН, когато бях в гимназията. Гледала съм „Костюмари“ и бях част от организация, наречена One Young World, на която тя беше посланик“, разказва още Ярлагада. Според нея, всяко едно действие на Маркъл е направено с умисъл и е насочено към бъдещето.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

Компанията Shiffon прави само няколко бижута. В допълнение към пръстените на Меган, марката работи заедно с Мишел Обама за създаването на специални обеци, които символизират трудностите, през които жените трябва да преминат, за да получат равенство и право на гласуване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари