IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бела Хадид прикова погледите с рокля от течен памук

3 октомври 2022 12 30

Моделът пристигна гола на модния подиум и си тръгна с готов тоалет

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Технологиите и идеите на човека се променят всеки ден, достигайки плашещи и впечатляващи нива. Поредното доказателство дойде от Седмицата на модата в Париж, където рокля беше изработена буквално на модния подиум пред очите на всички.

Случаят е от дефилето на Coperni, а главно действащо лице беше Бела Хадид. Моделът пристигна на дефилето само по бельо, криейки гърдите с едната си ръка. И докато някои смятаха, че това е някакъв вид шега, Бела застана в средата на подиума, след което към нея се приближиха трима мъже с пистолети за боя в ръцете.

Магията започна да се случва пред очите на всички присъстващи, като постепенно Хадид беше покрита с бяла боя, която се превърна в красива рокля. Нещата станаха още по-впечатляващи, когато тоалетът дори се сдоби и с паднало рамо, имитирайки истинска дреха. Дължината на роклята също беше добре премерена, като едната част стигаше до под коляното, а другата беше по-къса.

Виновникът за футуристичната рокля е химикът и моден дизайнер Манел Торес, който е и изобретател на спрея. Формулата е съставена от специални памучни и синтетични влакна, като след нанасяне върху тялото се превръща в приятна материя, която лесно може да се носи.

„Искахме да посветим този момент на д-р Торес, защото страшно много уважаваме това, което прави. Сметнахме, че е напълно наложително той да води представлението, защото така то се превърна в още по-магическо“, казва един от основателите на Coperni Арно Валон пред Vogue.

Марката е известна с метода „Направи си сам“, който беше показан и по-рано през годината. Тогава в център на внимание се появиха стъклените чанти, които звезди като Doja Cat носеха и на червения килим. Coperni вероятно е най-известна с дамската си чанта Swipe, като всеки един от аксесоарите има интересен творчески процес зад себе си. Според дизайнерите Бреана Бокс и Питър Дюпонт, чантата е направена чрез използването на маркуч за въздух.

Що се отнася до Бела Хадид, тя отново доказа, че е уникална в своята сфера и може да победи всичко, включително безпокойството и нервността, които напоследък изпитва.

През май моделът говори откровено пред списание Interview за това, че преди е изпитвала огромно напрежение, преди да присъства на ежегодната Met Gala, но сега вече е започнала да се наслаждава на преживяването.

Тазгодишната ѝ визия за модното събитие беше дело на Рикардо Тичи от Burberry, но е създадена с помощта на самата Хадид. Става ясно, че моделът е направила презентация от 25 страници относно това какво иска да покаже на Met Gala, като е ограничила периода на модни вдъхновеният от 1895 до 1903 година.

„Наистина много харесвам вратовръзките, обемните материи, тюловете и корсетите, но в същото време исках дизайнът да остане в рамките на стила на Рикардо – много семпъл, но шик“, казва Хадид. Резултатът бе бляскава поява в сексапилна черна рокля, включваща кожен корсет, мрежести вечерни ръкавици и висока цепка, която показваше прозрачен дантелен чорапогащник.

Що се отнася до следващата тема на Met Gala, дизайните ще трябва да са насочени към стила на покойния дизайнер Карл Лагерфелд. Събитието ще бъде под наслов „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, като ще включва модели, направени от дизайнера за Balmain, Patou, Chloe, Fendi, Chanel и Karl Lagerfeld.

Главният куратор на музея „Метрополитън“ Андрю Болтън казва пред CNN, че скиците на Лагерфелд, които ще бъдат включени в специалната изложба, са впечатляващи, причудливи и импресионистични. „Това, което не бях разбрал обаче е, че те съдържат много точна информация за линията на раменете или дължината на ръкава“, казва той.

Следващата Met Gala ще бъде на 1 май 2023 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари