IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паулина Порижкова: Имам бръчки и това не ме прави грозна

25 октомври 2022 14 50

Моделът заяви, че се чувства по-хубава с годините

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Паулина Порижкова е известна с това, че не се съобразява с хорското мнение и тенденциите, а когато стане въпрос за истински разговор относно възрастта, тя е готова да бъде по-честна от всякога.

По време на промоционалното турне за новата си книга „Без филтър: Доброто, лошото и красивото“, 57-годишната звезда разкри повече за напредването на годините и чувството да бъдеш невидим. Споделя, че преди смъртта на съпруга ѝ, бракът им вече е бил към своя край и двамата са били разделени от две години. По време на развода тя е имала чувството, че е била невидима не само за мъжа си, но и за останалия свят.

Но с напредването на годините това чувство изчезва и на негово място се настанява гордост и любов към себе си. Не разбирала какво точно се случва и защо изведнъж това самочувствие се настанява у нея. За Порижкова, тя е била разведена жена, без кариера, без възможност за финансова стабилност и напълно игнорирана от по-голямата част от света. Въпреки всички тези негативни мисли, самоувереността ѝ продължава да расте и постепенно Паулина разбрала, че е много по-готина, отколкото преди 20 години, когато е била в пика на кариерата си.

„Сега съм по-умна. Имам повече търпение. Много по-любопитна съм за знания. По-милосърдна съм. Всичко ми е по-добро. Но имам бръчки и това не ме прави грозна“, казва тя. Смята, че именно заради остаряването не е получавала толкова много модни ангажименти като в миналото и определя тази тенденция в индустрията за несправедлива.

Порижкова също така говори открито за операциите, които би си направила и за тези, които с радост би пропуснала. Инжектирането на каквото и да е било в кожата е извън всякакво обсъждане, но казва в интервюто пред WWD, че изпробва все повече неинвазивни лечения. „Просто искам малко помощ. Не искам да вземам драстични решения. Не искам да елиминирам възрастта си. Просто искам да изглеждам възможно най-добре, имайки предвид ограниченията“, казва тя.

Смята, че леченията и пластичните операции са личен избор, но това не трябва да се превръща в новата самоличност на човек. Даде за пример Джейн Фонда, която наскоро призна, че се е подлагала на фейслифтинг. Според Порижкова, където и да отиде, това е първото нещо, което я питат в интервюта. „Всеки прави от мухата слон. Разбирам всяко едно решение и правя това, което е правилно за мен“, казва тя за пластичните операции.

Порижкова е един от моделите, които не се притесняват да показват възрастта си. Наскоро тя позира гола, за да привлече вниманието към обективизацията на жените. Мисията ѝ бе да накара феновете си да се замислят дали жените имат достатъчно власт и право на глас,. Според нея, мъжете не трябва да отговарят на същите стандарти като нежния пол, чудейки се какво означава това за нея и дали обективизацията попада главно в сферата на младостта.

„Когато бях млад модел, излагах тялото си на показ, защото друг човек ми казваше да го правя. Някой друг решаваше, че тялото ми трябва да се гледа. Не знаех достатъчно, за да осъзная какви ще са последствията. Следователно се появи обективизацията“, пише тя в социалните мрежи. Бившият супермодел бе категорична, че този път сама е решила да се снима гола, като сега това не е обективизация, а почит към тялото ѝ.

Паулина Порижкова припозна себе си в Кари Брадшоу

Паулина Порижкова разказа, че покойният ѝ мъж бил обсебен от нея

През 2018 година Порижкова, която тогава бе на 52 години, се появи гола на корицата на Sports Illustrated Swimsuit. Година по-късно отново се завърна на страниците на списанието.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

А ( преди 1 година )