IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във форма на 57: Тренировката на Паулина Порижкова

20 септември 2022 08 30

Актрисата и модел споделя за предизвикателството да остане във форма

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Паулина Порижкова не позволява на възрастта да ѝ попречи по пътя към поставените фитнес цели.

Преди няколко дни 57-годишната актриса и модел сподели видео в социалните мрежи, показвайки тренировъчния си режим и разкрива как изглеждат упражненията за нея след преминаването през менопауза. В клипа, който е направен на песента Unstoppable на Sia, Порижкова влиза във фитнеса със своя треньор и се фокусира върху ръцете и гърба.

„Оставането във форма след менопауза изисква доста работа. Особено ако имаш колебливи бедра“, написа моделката. Допълва, че е трябвало да се откаже от пилатеса след завръщането си от джунглата, където е снимала предаване. Именно тогава е разбрала, че бедрата ѝ не слушат мозъка и трябва да бъдат поставени под специални грижи. Порижкова е започнала да прави сериозни физически упражнения с помощта на личен треньор, който набляга на силовите тренировки.

Бившата моделка разкрива, че заради постоянното пътуване резултатите не са постоянни, но това няма да я откаже от фитнеса.

„Така че, да, има негативи при остаряването. Трябва да работиш здраво за неща, които досега си приемал за даденост. От външната страна. От вътрешната обаче цялата здрава работа си дава резултат“, категорична е Паулина.

Признава, че в момента не е толкова подвижна и силна, както в младите си години, но не се притеснява от уязвимостите си, познава слабите си места и се гордее със силните. „Най-хубавото е, че притежавам интелигентността да съчетая всичко в едно и да съм доволна от резултатите“, завърши Порижкова.

Стотици последователи и няколко близки приятели на моделката коментираха, поздравявайки я за прогреса и отдадеността към по-здравословен живот.

„Определено промених тренировките си с напредване на възрастта. Важното е да продължаваш да правиш нещо. Правилно слушаш тялото си. Изглеждаш чудесно, Паулина“, написа един потребител, а друг поздрави Порижкова, че промотира важността от упражненията при жени в менопауза и ги насърчава да се движат.

Това не е първият път, в който звездата говори за остаряването. През май тя даде интервю пред списание People, където споделя относно остаряването под светлината на прожекторите в модната индустрия. Когато беше попитана какво би искала да се промени в индустрията на красивите, тя отговори: „Отношението към възрастта, скъпи“.

„Срамувах се от това, че остарявам, но в същото време си казах, че съм по-умна, по-добра, по-забавна и много по-търпелива. В края на краищата, като човек, съм в най-добрата си форма. Не съм готова да бъда зачеркната“, категорична бе Порижкова.

Допълва, че хората не трябва да бъдат отхвърляни за това, че имат бръчки, побелели коси или торбички под очите, защото това също е красиво.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари