IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети: 6 трика да изглеждате шик и в студеното време

26 ноември 2022 18 00

Няколко лесни съвета за зимата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С напредването на есента и приближаването на зимата, нормално е да се появи малко екзистенциален страх. Замяната на красиви карирани якета и мокасини с пухени обувки и ботуши за сняг не е промяна, която очакваме с нетърпение, както правим, когато сменяме дрехите за други сезони, но това не означава, че не можем да се възползваме максимално от новия ни стил. Зимната мода може да придобие съвсем ново значение, когато имате солиден арсенал от трикове, за да улесните себе си.

От това да не знаете как е възможно да наслоите дрехите си, за да запазите топлината, но и да не умирате от жега, до неспособността да разберете как да пъхнете любимия си плетен пуловер в дънките – зимното облекло носи куп въпроси. Но за ваш късмет ние имаме отговорите, които ще направят обличането през студените месеци много по-лесно.

Независимо дали ни харесва или не, зимата идва, но тези шест трика ще ви осигурят шикозен външен вид през целия сезон.

Модни съвети – 6 трика да изглеждате шик и в студеното време

1. Не пъхайте пуловера в панталоните си

Понякога пуловерът ви трябва да е прибран, за да завършите тоалета си, но опитът да го напъхате в панталон или дънки е рецепта за катастрофа. Обличането на пуловер има тенденция да прави облеклото да изглежда обемисто и небрежно – две неща, които никога не се опитваме да постигнем.

Вместо това можете да получите прибран ефект с помощта на любимия си колан. Поставете го около кръста върху пуловера и го закопчайте така, че да е плътно до тялото, но и да не ви задушава. След това издърпайте пуловера малко отгоре, така че да виси и да скрие колана. Ефектът е същият като при напъхването на дрехата в дънките, но е много по-красив.

2. Запасете се с дрехи за наслояване

Не всички напластявания са създадени еднакво и това винаги е очевидно в секундата, в която се опитате да облечете сако или блейзър върху пуловер, който е малко по-дебел и се оказва, че не можете да движите ръцете си. Вместо това вземете няколко основни неща, за да ги поставите под другите си зимни дрехи. Елегантно поло, боди, тънък пуловер – всички те могат да се носят многократно под якетата ви за по-безпроблемна визия.

3. Рокли през зимата

Най-лесният начин да направите вашите миди- и максирокли подходящи за зимата е като поставите поло отдолу. Не само ще ви държи топло и уютно през целия ден, но ще изглежда супер шик и ще направи роклята ви по-подходяща за студеното време. Най-добре съчетайте целия тоалет с ботуши до коляното, които ще поддържат краката ви красиви и топли.

4. Максимум три слоя дрехи

Точно както две мартинита са достатъчни, но три са твърде много, четири слоя, когато става въпрос за дрехи, са прекалено. Вместо това се придържайте към правилото на трите. Можете да облечете суитшърт, блейзър и зимното си палто, но поставянето на риза под суитшърта вече е твърде много. Като се придържате към три или по-малко части, ще избегнете чувството да бъдете толкова облечени, че да не можете да движите ръцете си.

По анцуг в офиса – само ако си Бела Хадид и само с Balenciaga

Карирана риза от фланел – задължително изделие в есенния гардероб

5. Чорапи върху чорапогащник

Чорапогащниците са незаменими през зимата, но те не са непременно супер подходящи, когато говорим за оптимална топлина на краката. За да приготвите външния си вид за студеното време, сложете отгоре чифт удобни чорапи, които са достатъчно високи, за да се показват над обувките. Това е страхотно и стилно допълнение към облеклото, което ще ви поддържа топли през целия ден.

6. Обувки за зимата

Вероятно имате чифт зимни ботуши, предназначени за всякакви терени, но не искате да ги носите постоянно. Направете и другите си обувки по-подходящи за сезона с помощта на спрей за защита от атмосферни условия, който ще ви помогне да предотвратите петна от вода и сол. Това ще направи ли обувките ви водоустойчиви? Не, но ще ви помогне да сте сигурни, че няма да ги съсипете, ако ги носите в снежен ден.

Ако обувките ви се зацапат със сол или вода, дръжте подръка препарат за почистване на кожа и велур, който можете да използвате, за да премахнете безпроблемно петната и на свой ред да направите обувките си по-устойчиви на времето.

За още модни тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари