IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети за есента: 9 дрехи, които да включите в гардероба си

3 ноември 2022 10 30

За да изглеждате стилно, дори и в студените дни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки познава това чувство – чувате алармата рано сутрин и искате просто да хвърлите телефона колкото се може по-далеч и да продължите да спите. Не ви се става от топлото легло, защото знаете какво ви очаква – среща със студения въздух, подготовка за работа и избор на тоалет. Все задачи, които първоначално изглеждат лесни, но след това се превръщат в почти невъзможни.

В студените и мрачни сутрини винаги е изкушаващо да се облечем по най-топлия начин и да забравим за оформянето на стилен тоалет. Но едното не трябва да изключва другото. Колкото и да не ви се вярва, пуловерите, големите суитшърти, ботушите и обемните якета могат да бъдат красиво оформени по последен писък на модата.

Най-важното в такива моменти е да имате предварително изготвен план за това какво ще носите. Може дори да си приготвите дрехите от предната вечер, за да не се бавите сутринта и да не изнервяте още повече положението. С няколко задължителни артикула в гардероба нещата стават още по-лесни и приятни, така че е важно да инвестирате точно в тях.

9 дрехи, които да включите в гардероба си

1. Изящна плетка

В студените и мрачни дни помислете за ефективността на елегантната плетка за подобряване на настроението. Дизайнерите по целия свят тази година избраха по-светли цветове, включително люлякови и нюансите на дъгата. На пазара се появиха и множество модели с графични шарки и щампи, за да може да се угоди на всеки стил.

Джиджи Хадид,

Снимка: Getty Images

Най-хубавото на плетивата е, че те могат да се носят както самостоятелно, така и върху риза или боди с дълъг ръкав. Също така може да бъдат наслоени върху други плетива, ако температурите паднат значително. Комбинират се чудесно както с дънки, така и с панталон, а за обувките може да изберете или масивни ботуши, или боти за спокойна елегантност по време на разходката.

2. Масивни ботуши

Черните ботуши с висока подметка са постоянен фаворит за есенно-зимния сезон заради възможността да ги включите във всяка една визия. Със здрава подметка, която е балансирана от тънка горна половина, ботушите се отличават със своя „ласкателен“ силует. Комбинирайте ги с минипола, докато все още можете, след което ги съчетайте с каквото желаете – от панталони до максиполи.

ботуши, мода

Снимка: iStock

По-дългите ботуши, стигащи чак до бедрото, също са добра инвестиция за предпазване от студа със стил. Обуйте ги с дънки с прави крачоли или клин, след което добавете пелерина или ватирано яке за изчистен завършек.

3. Голямо палто

Що се отнася до връхните дрехи, голямото палто може да бъде видяно в разнообразни варианти, като всеки от тях допълва визията по стилен начин. Те предлагат просторен силует, като същевременно запазват елегантно усещане, благодарение на изящните кройки. Облечете палтото върху плетена блуза и широки панталони за елегантен офис стил.

палто, бежово,

Снимка: iStock

Светлосиво палто ще се съчетае чудесно с неутрални нюанси и смели цветове, така че помислете и за подобен вариант. Ако сте фенове на черното, може да го разнообразите чрез добавянето на ярки плетива или пък да подчертаете изчистената му естетика с кожени панталони с прави крачоли и класическо поло.

4. Луксозна жилетка

В дните с променливи температури, една жилетка може да ви спести труда да трупате дрехи, които след няколко часа ще се чудите как да свалите. Предимството на тази горна дреха е, че може да я носите както откопчана, така и закопчана догоре, в зависимост от времето навън.

жилетка Getty

Снимка: iStock

Кашмирените жилетки с неутрални цветове изглеждат чудесно върху елегантна прилепнала рокля и равни обувки, когато трябва да отидете на работна среща. За разходка с приятели може да заложите на нещо по-ежедневно, като жилетка в кафяв цвят с дънки и маратонки или ботуши.

5. Дънки с широки крачоли

Тъй като тесните дънки вече официално слязоха от върха, моделите стават все по-широки и по-широки, достигайки своя пик тази година. Най-популярните варианти идват с висока талия, за да издължат обемния силует. Според дизайнерите, това е любовно писмо към 90-те години и може да ги съчетаете с фини плетива от същия период и кожено яке.

Кафявото е любимият цвят на Рийз Уидърспун и Хейли Бийбър – как да го носим и ние?

6. Чанта през рамо

Миничантите за рамо бяха нещо, което трябваше да имате през лятото, но с идването на есента имаме малко повече неща, които носим със себе си – шал, чадър и чифт ръкавици са вероятни кандидати, както и ежедневните ни принадлежности. Така че чантата през рамо с малко повече място за съхранение е жизненоважна.

пуловер, аутфит,

Снимка: iStock

Може да изберете модел, който има специално отделение за телефон и документи, за да са ви подръка по всяко време. Хубавото на тези чанти е, че може да ги носите както през рамо, така и в ръка или под мишницата. Елегантните силуети гарантират, че аксесоарът ще пасне на всеки стил, само трябва да изберете подходящ за вас цвят.

7. Вълнено палто

палто istock

Снимка: iStock

Готино, уютно и класическо, вълненото палто е ключова част от есенния и зимния гардероб. Дрехата е любима сред звездите, които започват да я носят още с най-малката промяна в температурите. Причината е, че якето може да издигне дори най-обикновения външен вид независимо дали носите дънки и маратонки, или сте с плетена рокля и ботуши.

Виктория Бекъм разбива социални мрежи, звезди и критици: Зеленото е новият цвят!

8. Ботуши на ток

ботуши на

Снимка: iStock

Когато става въпрос за стилно обличане при ниски температури, ботушите с ток са задължителни. Миниатюрният ток означава, че можете удобно да се разхождате из офиса през целия ден, след което да отидете на дансинга в петък вечер. Съчетайте обувките с масивна плетка и мидипола, за да ги покажете пред всички.

9. Шал

кафяв шал

Снимка: iStock

През есента довършителните щрихи на тоалета не подлежат на обсъждане, както и добавянето на цвят и текстура към външния вид. Практичните, но красиви шалове в ярки цветове незабавно ще повдигнат есенната цветова палитра. Кожените ръкавици също не са за подценяване, като тук не говорим за класическите черни модели, а нещо в по-светъл тон.

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари