IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамски чанти – 5 модела за есента

27 октомври 2022 14 30

Всяка дама има нужда от стилен аксесоар

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Чантите са трудна тенденция, с която трябва да бъдете в крак, защото е много лесно да се влюбите в един определен модел и да го носите с години. Голяма част от нас предпочитат да инвестират в устойчиви аксесоари, отколкото в такива, които издържат само един сезон.

Ако се върнем към дефилетата за есен/зима 2022, навсякъде ще видите класически модели като шикозни чанти във формата на полумесец или обемните чанти, в които може да поберете всичко. Именно тези вечни стилове ще са това, към което да се придържаме през есента и следващите сезони. От перфектната бизнес чанта до минималистичните чанти през рамо, тези тенденции ще издържат на непрекъснато променящия се цикъл на модата.

Виждаме и някои модерни чанти в микса за есента, като изкуствена кожа и чанти за излизане, но те все още са функционални и лесно биха могли да се включат в стила ви, когато се чувствате малко по-смели и склонни да експериментирате. Така че, независимо дали търсите да се обвържете с нова чанта завинаги или просто искате да промените аксесоара според сезона, ние събрахме някои от най-популярните чанти за тази есен.

Дамски чанти – 5 модела за есента

1. Голяма чанта

Голямата чанта вече не е ограничена само за работа или фитнес. Ежедневният аксесоар беше видян на дефилета за есента на 2022 година в марки като The Row, Knaite, Brandon Maxwell и други. Това ни показа, че е време да се зарадваме, защото отново можем да носим чанта, която побира едновременно зарядното устройство за телефон, портфейл, гланц за устни и в същото време е и модерна.

2. Пухкави чанти

Спомняте ли си, когато пухкавите чанти бяха на мода в началото на 2000-те години? Е, не е изненада, че тази тенденция се завръща и през есента повече от две десетилетия по-късно. Марки като Off-White, Blumarine и Helmut Lang се насочват към изработката на подобни аксесоари от изкуствена кожа, допълвайки с няколко пухени елемента, за да ни осигурят топлина и меко усещане през целия сезон.

3. Полумесеци

Ако имаше нещо, което виждахме постоянно по време на дефилетата за есен/зима 22 по отношение на чантите, това беше формата на полумесец. Очевидно тенденцията ще е водеща този сезон, така че е време да инвестирате в нея, ако все още не сте го направили. Извитият стил се виждаше навсякъде – от Miu Miu през Bottega Veneta до Louis Vuitton. Разбира се, не е нужно да харчите много пари за дизайнерски чанти, като на пазара може да се намерят стотици модели, които са на достъпна цена.

4. Чанти за рамо

Всяка колекция от чанти се нуждае от вечния модел през рамо в гамата на сезона. Ако сте на лов за нов аксесоар, помислете за стила от 90-те години. Изглежда особено шик с неутралните тонове на есента и лесно се комбинира както с офис облекло, така и с рокля за вечерни срещи и купони.

5. Бляскави чанти

Понякога просто се нуждаете от малко забавление с чантата си. Тенденцията на бляскавите чанти е налице от известно време и тази есен не е изключение. Това е перфектният аксесоар за една парти вечер с приятели, когато не мислите за нищо друго, освен за забавлението и музиката.

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари