IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чар или бедствие: Balenciaga представи чанти като опаковки от чипс

14 октомври 2022 10 30

Ново странно решение от марката

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако си мислите, че сте виждали всичко от света на модата, помислете отново. Дори и в най-смелите си мечти не сте предполагали, че боклукът за едни може да се превърне в желан аксесоар за други, който струва повече от 1000 долара. Не знаете за какво говорим? Затегнете коланите и продължете надолу.

По време на Седмицата на модата в Париж, която приключи на 4 октомври, определено успяхме да видим всичко – дефиле в калта, Кание Уест с провокативна тениска, дебюта на Виктория Бекъм, както и пресъздаването на една сцена от „Дяволът носи Прада“. Това, което хвана окото на всички и продължава да е в центъра на вниманието седмица след приключване на модното събитие, е един странен ход от страна на Balenciaga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WWDJAPAN (@wwd_jp)

Известната испанска марка влезе в заглавията, когато организира своето модно шоу насред поле, пълно с кал. Моделите, носещи дизайнерски рокли за хиляди долари, трябваше да си проправят път през истинска мръсотия, като първият, който мина изненадващо беше Кание Уест. След това видяхме Бела Хадид с избелени вежди, както и няколко дами и господа, които бяха по чехли в калта.

Гостите получиха специална покана във формата на портфейл, пълен с кредитни карти, пропуски за фитнес и лични документи на непознати хора. Истинската тема обаче си остана калта – моделите газеха през гигантски ями и локви, докато техните кожени тоалети и люлеещи се копринени рокли се влачеха през мръсотията. Според описанието, декорът е бил метафора за копаене за истината и приземяването.

И ако мислите, че това е странно, почакайте да разберете каква чанта се появи с марката Balenciaga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lay's (@lays)

Колко пъти сте хапвали чипс и веднага след това сте изхвърляли опаковката? Всеки път, нали? Да, както и ние. Всъщност обаче се оказва, че боклукът за едни наистина може да бъде щастие за други. Ако тези другите имат 1800 долара в сметката. Не, не четете грешно. Едно празно пакетче чипс може да струва близо 2000 долара, ако върху него е изписано името Balenciaga и е превърнато в „луксозна“ чанта.

Преди дни се появи официалната нова колаборация между испанската марка и известна компания за чипс, създавайки чанти, които са меко казано странни. Те буквално изглеждат като пакетче чипс, като съдържат абсолютно всичко, за да объркат сетивата ви. На предната страна ще видите картофите и вкусовете, които уж се съдържат вътре, а отзад има хранителните стойности и съставките. Вътре обаче няма чипс, а място за най-важните ви принадлежности – ключове, телефон, портмоне. Накрая чантата се закопчава с цип.

Според дизайнерката Демна Гвасалия аксесоарът е „задължителната чанта за сезона“. Тя показа и по-близък поглед върху колекцията, която се предлага в синьо, жълто, червено и зелено. Във видео, споделено в социалните мрежи, се вижда как модели носят чантата по време на калното дефиле на Balenciaga.

„Мразя граници и етикети. Така съм се чувствала цял живот и имам чувството, че винаги съм критикувана за това какъв човек съм. Това са действия на обществото и интернет. Те измислят границите. Ти обаче трябва да продължиш и да отстояваш това, което си и да се защитаваш“, написа Демна под публикацията си.

Според официални твърдения, чипсовата чанта ще струва 1800 долара, като за сравнение един подобен чипс струва само 4 долара. Оказва се, че аксесоарът е от кожа, като ще бъде достъпен за покупка чак следващото лято.

Феновете обаче бяха доста разделени в реакциите си, като започнаха ожесточен дебат в социалните мрежи. Според едни, това е поредната странна, но иновативна проява на Balenciaga, а други бяха категорични, че този ход е повече от грешен и ще изиграе лоша шега на марката.

„В този момент вече съм сигурен, че Balenciaga е социален експеримент“, написа един потребител, а друг добави, че това е първата кожена чанта, която изглежда евтина. Имаше и хора, които изразиха своето възхищение от аксесоара и заявиха, че нямат търпение за следващото лято, когато ще се наредят пред магазините и ще чакат да си купят чипсовия дизайн.

Това е поредният интересен ход на Balenciaga. Марката създаде дебати в социалните мрежи, когато започна продажбата на обеци, приличащи на връзки за обувки, за 261 долара. Колекцията им от чанти под формата на чували за боклук пък струва 1790 долара.

Чар или бедствие са чантите като опаковки от чипс? Оставете вашето мнение под формата на глас тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари