IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По анцуг в офиса – само ако си Бела Хадид и само с Balenciaga

16 ноември 2022 10 30

Изабел Юпер ѝ прави компания в новата кампания на марката

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

През последните няколко години колаборация беше основна дума в средите на модата с Fendace, Gucci x Adids, Hacker Project на Balenciaga и Gucci, а сега на преден план излиза Balenciaga x Adidas. Разкрито за първи път през май тази година на изненадващото шоу за пролет '23 в Ню Йорк, сътрудничеството създава диалог между модата и спортното облекло, за да формулира творчески език, уникален за двете марки.

Представени на търговската площадка на нюйоркската фондова борса, дрехите са вдъхновени от стила на Уолстрийт и черпят примери от културата на парите в Ню Йорк от 80-те години на миналия век. Анцугът е преосмислен като бизнес облекло и допълнен с обувки Panta на висок ток. Емблематични маратонки и спортно оборудване са превърнати в хибридни продукти, докато класическите три ивици на Adidas допълват гама от тениски, широки дънки и чанти.

Стартирането на колекцията бе отбелязано с кампания, в която участват моделите Бела Хадид и Хадим Сок, актрисите Изабел Юпер и Хан Со Хи, боксьорът Джермел Чарло и певицата BCW. Разположени във висок офис в Манхатън, звездите изиграват типично поведение на работното място и илюстрират скуката, агресията, стреса и самодоволството на героите си, докато демонстрират елементи от колекцията.

Това е второто съвместно партньорство между Balenciaga и Adidas, след като дебютът на първото представяне беше на дефиле, представено на нюйоркската фондова борса.

За тази кампания 26-годишната Бела Хадид позира в широки футболни тениски, напомнящи на екипа на „Манчестър Юнайтед“, червен анцуг, дълги чорапи и класическите широки спортни комплекти с три ивици. Известното лого на Balenciaga, изобретено през 1991 година, е изписано върху дрехите и аксесоарите от колекцията. Феновете на модата могат да видят от чанта през рамо във формата на пясъчен часовник – един от емблематичните модели на луксозната модна къща – до спортни чанти и раници от състарена агнешка кожа.

Класиките в спортния гардероб, като якето с качулка, бомбърът и костюмът за тичане са с по-свободна или дори торбеста кройка и се предлагат както за мъже, така и за жени в наситеночерно или червено. Оценени на 3000 евро, емблематичните панталони на Balenciaga, наречени pantashoes, са хибридно парче, съчетаващо панталон и токчета. Този път те са малко променени и имат цип на коляното, който може да се използва за премахване на долната част.

Бела Хадид много добре познава Balenciaga. През юни тя беше привлечена от марката за представяне на колекцията за есен 2022, заснета от британската фотографка Надя Лий Коен. Моделката участва и в първия епизод от поредицата от няколко части на кампанията заедно с разнообразен актьорски състав, включително френската музикантна Ая Накамура и моделите Кит Бътлър, Зуо Чен, Абду Диоп, Инти Уанг и Лина Джанг.

Вдъхновена от 90-те години, кампанията на марката за есен 2022 беше продължение на късометражния филм The Lost Tape, пуснат през декември миналата година, точно преди Седмицата на модата.

Чар или бедствие: Balenciaga представи чанти като опаковки от чипс

Je t'aime Balenciaga!

Не пипай, това е Balenciaga!

Хадид също така се появи на дефилето на модната къща през юни, когато носеше зелена минирокля с шлейф от структурирана материя с дължина до пода. Тя също така участва в емоционалното шоу на Balenciaga през март тази година. То бе посветено на войната в Украйна и личния опит на дизайнера Демна като бежанец от родната му страна – Грузия.

Balenciaga е сред широк спектър от модни марки, които канят Бела за лице на една от кампаниите си. Моделът, израснал в Калифорния, има редица нашумели реклами зад гърба си, включително за Swarowvski, Burberry, Michael Kors и Versace.

За още модни тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

o ( преди 1 година )
Анцуга носен извън времето за спорт, винаги е проява на липса на вкус!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар