fallback

Ким Кардашян за скандалната реклама на Balenciaga: Отвратена и бясна съм

28 November 2022 17:40

Риалити звездата с остри думи към марка, която често носи

Снимка: БГНЕС

Ким Кардашян е първата известна личност, която изрази публично мнението си след скандалната празнична реклама на Balenciaga.

42-годишната риалити звезда, която често носи дизайни от известната марка, наруши мълчанието си в неделя, след като мнозина потребители в социалните мрежи критикуваха фотосесията, която вече е свалена от всички платформи. На снимките се виждат малки момичета, които в ръцете си държат плюшени мечета, опасани с кожени колани, наподобяващи сцени на сексуални фантазии.

A post shared by Robert Rivani (@robert_rivani)

„Мълчах през последните няколко дни не защото не съм ядосана и отвратена от скорошната кампания на Balenciaga, а защото исках да имам възможността първо да говоря с техния екип и да разбера за себе си какво е станало“, започна Ким в официалното си съобщение в Туитър. Допълни, че като майка на четири деца, е била дълбоко потресена от притеснителните снимки. По думите ѝ, сигурността на децата трябва да бъде приоритет номер едно и всеки един опит да се нормализира насилието над малчугани трябва да бъде изключен от обществото.

Ким заяви, че се радва от факта, че Balenciaga е премахнала снимките от всички платформи и по най-бързия начин екипът е пуснал официално извинение. „След разговора с тях, разбрах, че те осъзнават сериозността на ситуацията и ще вземат необходимите мерки това никога повече да не се повтори“, завърши Кардашян, като съобщението беше публикувано и в историите ѝ в Instagram. Тя беше категорична, че ще обмисли бъдещите си връзки с Balenciaga.

Официалното изявление на звездата идва, след като тя беше засипана с критики, че мълчи относно скандалната реклама на една от любимите ѝ марки. По времето, когато всички в социалните мрежи обсъждаха снимките, Ким сподели кадър, на който носи тениска от колаборацията между Balenciaga и Adidas.

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

От Balenciaga не само изтриха всички снимки от кампанията, но в профила им в Instagram няма нито един кадър от каквато и да било реклама или дефиле. „Искрено се извиняваме за всяка обида, която нашата празнична кампания е причинила. Нашите чанти във формата на плюшено мече не трябваше да се рекламират от деца“, написа екипът на марката, обяснявайки че са силно против каквото и да било насилие над деца.

Фотографът на кампанията Габриеле Галимберти също излезе с официално съобщение, в което казва, че е нямал никакво право относно избирането на продуктите, моделите или комбинацията от двете. Допълва, че единствената му работа е била да освети сцената и да направи снимките, а посоката на кампанията и изборът на изложените обекти не са били в неговите ръце.

BALENCIAGA should never be forgiven ever.

Their kids campaign has dozens of sick references that are so obvious. So many dark symbolism. Truly unforgivable and criminal.

Balenciagas executives must be held accountable! #balenciaga #BalenciagaGate #BalenciagaGroomers pic.twitter.com/KJ7rTxsqcq

— Oli London (@OliLondonTV) November 24, 2022

„Подозирам, че всеки човек, склонен към педофилия, търси в мрежата и за съжаление, има твърде лесен достъп до изображения, напълно различни от моите, абсолютно експлицитни с ужасното си съдържание. Обвинения като тези са насочени срещу грешните цели и отвличат вниманието от истинския проблем и престъпниците“, пише още Галимберти относно твърденията за детска порнография.

Не пипай, това е Balenciaga!

Je t'aime Balenciaga!

Чар или бедствие: Balenciaga представи чанти като опаковки от чипс

Той бе категоричен, че няма връзка със снимката, на която се появява документ от Върховния съд. На нея се вижда решение по дело в Ню Йорк относно детската порнография. „Това беше направено от други хора и беше погрешно свързано с мен“, завърши фотографът.

the brand „Balenciaga“ just did a uh..... interesting... photoshoot for their new products recently which included a very purposely poorly hidden court document about 'virtual child porn'

normal stuff pic.twitter.com/zjMN5WhZ0s

— shoe (@shoe0nhead) November 21, 2022

Междувременно Balenciaga са подали иск за 25 милиона долара срещу продуцентската компания North Six и сценографа Никълъс Дес Жардинс за включването на правни документи от решение на Върховния съд на САЩ относно законите за детска порнография.

За още модни тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
деца Ким Кардашян фотосесия Balenciaga критики реклама кампаhия
1 коментара
fallback