IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимна мода: Аксесоарите, които вече са изтъркани за сезона

25 декември 2022 15 00

И с какво е добре да ги смените

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Темата на тазгодишните зимни модни тенденции е „очаквайте неочакваното“. Въпреки че, разбира се, все още искаме да останем стоплени, ние също така искаме да направим и впечатление. Практичната мода не трябва да е скучна, особено що се отнася до аксесоарите. Те са тези, които завършват външния вид и винаги трябва да бъдат в точния размер, цвят и подходящи за облеклото, което носим. Силно вярваме в това, особено що се отнася до зимните тоалети, тъй като се стремим както да добавим топлина към тялото, така и да покажем артикули извън нашите големи, удобни палта.

Независимо дали става дума за тенденции от минали десетилетия, които се завръщат към живота, или за по-нова мода, топмодните аксесоари тази зима далеч не са скучни и банални. През Седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано имаше огромен избор за предстоящия сезон, така че нямаме извинение да разчитаме на старите си неща. За да освободите място обаче ще трябва да се сбогувате с някои от миналогодишните си аксесоари.

Зимна мода – аксесоарите, които трябва да изхвърлите

1. Заменете ниските ботуши с високи

Ботушите до глезена, наречени още боти, никога няма да излязат от мода, но тази зима на преден план излизат по-големите им сестри, а именно моделите с височина до коляното. Популярни сред конните ездачи, те все повече навлизат и в модния отдел, като се предлагат в различен цвят и изработка. Може да ги видите в класическата кожа или пък да се разнообразите с велур или дори пластмаса.

Високите до коляното ботуши са това, от което краката и визията ви се нуждаят този сезон. Те изглеждат страхотно с по-дебелите дрехи, включително пуловери, палта и дори суитшърти. Най-хубавото е обаче че можете да ги комбинирате и с официална рокля, като си осигурите повече топлина чрез красив чорапогащник, който е в цвета на роклята.

2. Бели, а не черни чанти

Често ни съветват да не носим бяло през есента и зимата, защото лесно се цапа от локви, дъжд и какво ли още не. Преди време цветът беше запазен изцяло за лятото, когато е сухо и безопасно, но сега всичко се променя.

Белите чанти са чудесни за зимата, като подхождат на всичко, точно както черните модели. Тук обаче по-светлият цвят добавя малък елемент на изненада към зимния ви външен вид, което със сигурност ще привлече вниманието на околните.

3. Шапка идиотка вместо традиционната с пискюл

Писнало ли ви е да виждате все едни и същи зимни шапки навсякъде около вас? Пискюлите се превърнаха в задължителен елемент от топлия аксесоар, но в последно време малко започна да ни доскучава от него. Затова потърсихме друг вариант, който да ни отличава от тълпата. И за да не кажете, че си пазим модните трикове само за нас, решихме да ви споделим с какво да замените традиционната зимна шапка.

Тази зима заложете на шапка идиотка, която е пухена и ще ви осигури същата топлина като тази с пискюл. Модният аксесоар комбинира в себе си любовта към 90-те години и задължителната мека материя за студеното време.

4. Балаклави вместо ушанки

Докато ушанките покриват само ушите, балаклавите ще се погрижат за цялата глава и лицето без очите. По този начин те гарантират, че ще останете възможно най-затоплени през тази зима. Наречена на битката при Балаклава, тази комбинация от шапка и шал е била носена от войниците, за да се стоплят при мразовит студ. В днешно време тя се носи още като част от ски екипировката или от хора, които работят в екстремни условия.

В модата обаче знаменитостите носят балаклава като основен елемент от зимния си тоалет. Бела Хадид например се появи с аксесоара по време на дефилето на Proenza в тазгодишната Седмица на модата.

Празнични тоалети – рокля с холографски ефект

Зимна и есенна мода: Как да включим любимото поло в ежедневието си

Модни съвети: 6 трика да изглеждате шик и в студеното време

5. Ръкавици за цялата ръка

Вместо да топлите само пръстите си тази зима, осигурете допълнителен комфорт на по-голяма част от ръката ви с дълги ръкавици. Въпреки че тази тенденция не е толкова практична, ако сте навън за по-голяма част от деня, тя ще ви свърши чудесна работа, ако трябва да ходите до магазина или до близкото кафене с приятели. Дългите ръкавици ще ви позволят да облечете дори тениска в по-студеното време, като затоплят областта до лакътя.

Дуа Липа е една от многото знаменитости, които пробваха тенденцията. Изпълнителката комбинира дългите до лакътя плетени ръкавици с красива плетена рокля и големи очила. Тя избра лилавия цвят като основен в тоалета си, показвайки че през зимата не е задължително да носим само черно и сиво.

За още модни тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Аз, жената ( преди 1 година )
Ега ти тъпите модни тенденции, като безформени тюфлеци
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар