IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Късче от историята – Ким Кардашян си купи колие на принцеса Даяна

19 януари 2023 14 30

Риалити звездата го спечели на търг за почти 200 хиляди долара

Снимки: Getty Images

Снимка: Getty Images

Колекцията с бижута на Ким Кардашян току-що се сдоби с още едно златно съкровище, но този път с кралска история.

Преди няколко дни 42-годишната дизайнерка и основателка на SKIMS си поръча колие с огромен кръст, инкрустиран с диаманти и аметисти. Бижуто е носено от принцеса Даяна, а Кардашян се сдоби с него чрез търг, плащайки малко над 197 хиляди долара. Аксесоарът включва квадратно изрязани аметисти, подчертани с кръгло изрязани диаманти с тегло 5,25 карата. Според организаторите на търга, Кардашян е платила двойно повече от първоначалната цена.

„Това е смело бижу, отличаващо се със своя размер, цвят и стил, и прави сигурно изявление независимо дали е на вяра, или на мода, а понякога и на двете. Радвам се, че това произведение намери нов живот в ръцете на друго световноизвестно име“, казва в изявление ръководителят на търга Кристиан Спофорт.

Източници споделят, че за Ким е чест да притежава изящно бижу, някога носено от покойната принцеса на Уелс. Красивото колие с кръст ще бъде добавено към нейната нарастваща колекция от бижута, които някога са били носени или притежавани от силни, емблематични жени, които са вдъхновили звездата.

Принцеса Даяна носи бижуто многократно през живота си, като най-забележителният момент е през 1987 година, когато присъства на благотворителната галавечер Birthright в Лондон, подкрепяща хуманитарната дейност на организацията за бременни и родилки. Тя носи украсената с бижута висулка на дълга перлена верижка и с кралско лилава викторианска кадифена рокля от Cathrine Walker с флорални детайли на врата.

Според прессъобщение, издадено от организаторите на търга, украшението има дълга, десетилетна история, започвайки от придворните бижутери Джерард, които проектират уникалната висулка през 20-те години на миналия век. По-късно кръстът е купен от покойния Наим Аталах, носител на Ордена на Британската империя, който често е давал назаем единствения по рода си скъпоценен камък на принцеса Даяна през 80-те години. Смята се, че кръстът е бил носен само от принцесата и след смъртта ѝ не е бил показван публично досега.

Организацията също така отбелязва, че принцеса Даяна е имала близки отношения с бижутера, като избира годежния си пръстен от същата бижутерийна къща.

Това е поредното късче от историята, което попада в ръцете на Ким Кардашян. През изминалия май тя създаде спор в социалните мрежи, когато се появи на Met Gala, носейки оригиналната рокля на Мерилин Монро, с която певицата прави серенада на тогавашния президент Джон Кенеди през 1962 година.

Дизайнът на Jean Louis, инкрустиран с кристали по цялата си повърхност, беше взет назаем от музея Ripley в Орландо, докаран с частен самолет и лична охрана. Роклята е в цвят шампанско и се отличава с описващ фигурата ефект, като се смята, че е трябвало да се зашие по тялото на Монро, за да ѝ стане.

Чарлз към Даяна: Даде ми наследник и резерва за трона – работата ми приключи

Последици от филма на Меган и Хари: Връзката между синовете на Даяна официално е приключена

Принц Хари и Меган Маркъл „запознаха“ Арчи с принцеса Даяна

Кардашян положи всички усилия, за да прилича на покойната актриса, като боядисва косата си в емблематичния за Монро рус цвят и се подлага на строга диета без въглехидрати и захар. Въпреки че получи множество критики за това, че носи късче от американската история заради снимки, както и че промотира драстично отслабване и глад, Ким заяви, че приема хода си като влизане в роля.

Ким Кардашян

Снимка: Getty Images

„Казах си, че щом Крисчън Бейл може да го направи за филм и всеки да го приема, значи мога и аз. Дори Рене Зелуегър наддаде няколко килограма за роля. За мен това е същото“, категорична бе Кардашян.

Оказва се, че роклята на Монро е била взета само за снимките на стълбите пред музея „Метрополитън“ в Ню Йорк. След това Ким я е съблякла и се преоблича в копие, с което остава през цялата вечер. Оригиналът е бил предаден на охранителите и закаран отново в музея.

За още модни тенденции и новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари