IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Космати дамски чанти – сред предпочитаните за зимата

23 януари 2023 12 30

Ето повече за тенденцията

IStockphoto

IStockphoto

Космати дамски чанти е една от тенденциите за зимата, които тепърва ще се засилват. Позната още от изминалата 2022 г., нейното завръщане се забави заради по-топлото време за сезона. Макар палтата с по-пухкави текстури, приличащи на козината на животни, да стоят повече в гардероба, много дами вече са си набелязали някои симпатични аксесоари в този стил, които да покажат скоро.

От миниатюрни до XL като размер, дамските чанти за 2023 г. ще бъдат в разнообразие от текстури, принтове и размери. Според стилиста Ребека Рой, жените обичат да си купуват дамски чанти, не само защото изглеждат добре, но и защото ги карат да се чувстват по-добре.

„В исторически план първата дамска чанта или малък клъч съдържа само билет за опера! Днес дамската чанта е нещо повече от такава. Тя представлява нашия статус и показва нашия стил. С нея можете да вземете живота си със себе си, където и да отидете. Това е чиста свобода“, обяснява тя.

Космати дамски чанти – какви, как, кога...

Продължавайки една от големите тенденции в ръчните чанти за 2022 г. – пухкави текстури, много брандове пуснаха модели, които са изключително приятни на допир. Но те не са просто за галене, а аксесоар, с който ще разчупите вашия зимен стил.

Супер меката и пухкава чанта е чудесна за вечерта, особено когато се носи с малка черна рокля. Тя е един особено подчертаващ аксесоар, който трябва да притежавате наред с любимите кожени модели.

Що се отнася до цветовете на косматите дамски чанти за зима 2023, трябва да отбележим, че те не са в скучни тонове. Те са по-ярки, пасващи на други сходни облекла. Според модните експерти, маслиненозеленото, тъмнооранжевото и слънчевожълтото са ключови за този модел.

Дамски чанти 2023 – няколко пухкави модела, от които да изберете вашия

1. Тип портмоне

Това е минимодел, чиито дръжки са от златен или сребърен синджир. Приличат много на средно голямо портмоне, но онова, което ги отличава от кожените, е че е с космата текстура. Има и кожена закопчалка с катарама.

2. Кесия

Този модел прилича на кожените, които вместо с цип в горната част, се затварят с набор с връзка. Приличат на едновремешните кесии. А текстурата им е почти като на малко агънце.

3. С животински принт

Окраските на животни като крава или бик са доста актуални за косматите чанти. Може да си купите една мъничка с къса дръжка за през рамо, която да комбинирате с кубинки или каубойски ботуши. Или пък с любимото ви черно палто за зимата.

Паласки – сред актуалните чанти за зимата

Дамски чанти – 6 модела за зимата

Дамски чанти – Кейт Мидълтън с мини вариант

4. Дългокосместа

Освен чанти с по-къс и изключително пухкав косъм, има и такива, които са с дълъг. Представете си един бял губер или как с парче от него ще украсите старата си дамска чанта. Що се отнася до дръжките, можете да избирате между къси, такива за под рамо или по-дълги с верига или кожа.

За още актуални тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари