IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yass, boy: Balenciaga пуска пантофки за мъже

31 март 2023 14 30

Балеринките определено предизвикаха дискусия в социалните мрежи

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Модни правила? Разделение между половете? Дрехи и обувки, обособени за жени или мъже? Нищо от това не важи, когато марката е Balenciaga.

Испанската луксозна марка определено знае как да създава заглавия в медиите, да привлича вниманието в социалните мрежи и по модния подиум. Винаги една от централните теми на Седмицата на модата, Balenciaga направи няколко, меко казано, грешни стъпки през последните години, навличайки си гнева на множество потребители, които започнаха да изхвърлят дрехите и аксесоарите, закупени от магазините на марката.

Една от тези грешки бе пускането на реклама с деца и секс играчки, която определено разпали страстите в интернет. Тогава Balenciaga се принуди да изтегли снимките и видеата, да се извини публично и дори да изтрие всичките си публикации в социалните мрежи. Картинката наистина бе тъжна, а потребителите този път не простиха и официално се отказаха от марката, като се появиха видеа, в които магазините на Balenciaga по света са празни, като някои от тях дори са обградени с предпазни ленти, за да се избегнат инциденти.

Малко преди това обаче испанската марка доказа, че може да превърне абсолютно всяко нещо в модна находка. Така на пазара се появиха чанти под формата на опаковка от чипс и такива, които буквално бяха като чувал за боклук. Разбира се, тези артикули не бяха никак евтини, като „чипсът“ струва 1800 долара, а чантата за отпадъци излиза само с 10 долара по-евтино.

Сега Balenciaga отново успяха да се превърнат в тема №1 в медиите и социалните мрежи, показвайки новите си мъжки обувки за пролетта. И ако сега си мислите, че говорим за мокасини или еспадрили, осигуряващи комфорт и прохлада на мъжкия крак, жестоко се лъжете. По-скоро помислете за нещо, което не бихме сметнали за мъжка обувка допреди една година. Нещо, което оприличаваме само и единствено за жени.

Ако сте се насочили към токчета или сандали с цветя, отново не познахте. Тук говорим за пантофките или балеринките, които повечето момичета и жени носят през пролетта като заместител на тежките и спарващи маратонки или боти. Онези равни обувки, с които сякаш стъпваш на земята, обичани от балерините по цял свят.

Balenciaga обаче смята, че пантофките/балеринките не са само за жени. Наскоро марката пусна новата си мъжка колекция за пролетта, а в нея, о, чудо, има интересен модел с приятна панделка на пръстите. Велурени, в тюркоазен пролетен цвят, с леко черно токче. Представяме ви „Леополд“, който е ваш само срещу 925 долара.

Мъже, не се притеснявайте, моделът наистина е мъжки. Сега най-накрая ще можете да изпитате удоволствието, което дамите усещат, когато вървят с пантофките си цяла пролет. Ако пък не обичате тюркоаз, Balenciaga е помислила и за вас. Обувките се предлагат в черно или светлобежово.

Един от редакторите на Vogue, изпробвал балеринките, смята хода на испанската марка за положителен, добавяйки че е окуражаващо да се види, че някои модни къщи противоречат на половите норми, като предлагат различни стилове, които не биха съществували преди 10 години.

Бизнес и красота: Никол Кидман в новата кампания на Balenciaga

По анцуг в офиса – само ако си Бела Хадид и само с Balenciaga

Ким Кардашян за скандалната реклама на Balenciaga: Отвратена и бясна съм

Обувките са изработени от сатен, спазвайки традицията, като и трите цвята имат един и същ дизайн, завършващ с панделка, украсяваща заоблените пръсти. „Всеки може да опознае балерината в себе си с Balenciaga, така че балеринките „Леополд“ за 925 долара съвсем нормално се предлагат в размер до 46 номер и се рекламират като мъжки модел“, пишат в социалните мрежи.

@guuh_aquino O que voce achou disso? #balenciaga #balenciagamodelchallenge #sneakers #sneakerhead #polemica #fashion #kicks ♬ som original - Gustavo Aquino

По думите на модни критици, испанската марка отново вади всички от зоната на комфорт, показвайки огромните пантофки за почти 1000 долара. „Каталогът на Balenciaga зачерква и последната надежда, ако някой е имал такава, че даден артикул трябва да е предназначен само за момичета или обратното“, казват още експертите.

За още модни тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Коко Шинел ( преди 1 година )
Харесват ми, добре ще ми стоят. Невинаги е удобно с токчетата. Само не зная с какво ще вървят по-добре...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар