IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

О, увереност, твоето име е FKA Twigs

25 април 2023 12 30

Една фотосесия, описваща самочувствие, сексапил и още нещо

Снимка: Мерт Алас и Маркъс Пигот за Calvin Klein

Снимка: Мерт Алас и Маркъс Пигот за Calvin Klein

Вероятно повечето от вас ще свържат името FKA Twigs с известните мъже, с които изпълнителката е имала връзка. Един от тях е Робърт Патинсън, а другият е Шая Лебьоф, който напуска отношенията им с обвинения във физическо, психическо и сексуално насилие. Но всъщност FKA Twigs блести много по-силно от известните си бивши гаджета, успявайки да се изкачи до върха на музиката с талант, различно звучене и провокативно, в добрия смисъл на думата, държание.

Песните ѝ са изпълнени с увереност, различно звучене и малка доза предизвикателност, които те докосват дълбоко в душата. Карат те да повярваш в себе си, да се погледнеш в огледалото с гордо вдигната глава и да се усмихнеш широко. Да си кажеш: „Ти го можеш, не се предавай“. Албумите и песните на FKA Twigs постепенно се изкачват нагоре в музикалните класации, привличайки фенове от цял свят.

Но може би един от най-известните фенове на музиката на Талия е модният гигант Calvin Klein. Екипът толкова се впечатлява от изпълнителката, че я кани в новата си кампания за пролет '23, като освен с фотосесия, FKA Twigs може да се похвали и с пускането на песен, която служи за фон на рекламните клипове.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calvin Klein (@calvinklein)

Песента се казва Strip Tease, като заглавието е повече от подходящо за кампания озаглавена „Calvin или нищо“. Изпълнителката, облечена с най-новите модели на Calvin, споделя, че думите сами са се редели на листа, а още първите вокални проби са били страхотни. Сингълът служи за фон на провокативно и сексапилно видео, в което Twigs носи бельо от Calvin Klein, движейки тялото си в тон с музиката.

Новата кампания на американската модна марка е изцяло фокусирана върху самоувереността и приемането на естествената красота. Относно Талия, увереността за нея означава да знае, че всеки ден прави всичко по силите си, за да върви с гордо вдигната глава, да говори истината и да бъде истинска.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FKA twigs (@fkatwigs)

Запазвайки тематиката на цялата кампания, видеата и снимките на FKA Twigs, заснети от дуото Мерт Алас и Маркъс Пигот, са в черно-бяло, като олицетворение на това, че красотата не зависи от цветовете, а от самия човек. Оскъдното облекло също допълва тази мантра, тъй като от марката смятат, че всяко тяло заслужава внимание, а дрехите са само добавка към него.

„Участието ми в тази кампания означава, че мога да бъда себе си – една истинска жена. Това никога няма да излезе от мода. Когато стана на 60 и имам внуци, ще им покажа тези снимки и ще им кажа, че баба им е била самоуверена“, казва Twigs за фотосесията си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FKA twigs (@fkatwigs)

Джени от BLACKPINK и сексапилната среща между музиката и модата

Новата ера емблематични супермодели: Секси, по-секси, Кендъл Дженър

А фотосесията определено си заслужава да се види не само след 60, но и след 600 години. Пример за поколения напред как да се държим пред камера, как да вдъхваме увереност на тези срещу нас и да бъдем това, което сме – красиви, независими и успели.

FKA Twigs

Снимка: Мерт Алас и Маркъс Пигот за Calvin Klein

Талия Дебрет Барнет се ражда на 16 януари 1988 година в Англия, но екзотичната ѝ визия се дължи на ямайските корени на баща ѝ и испанските на майка ѝ. Отгледана е от майка си и втория си баща, когото описва като „джаз фанатик от английско, испанско, ямайско и египетско потекло“, като първата ѝ среща с биологичния ѝ баща се случва, чак когато Барнет е на 18 години. Описва родното си място като „нещо, което се намира в нищото“ и трябва да разчита на академични стипендии, за да завърши образованието си.

С подобна история всеки би си помислил, че бъдещето на Талия Дебрет не е много розово, по-скоро насочващо се към проблеми с родителите, наркотиците и алкохола. Тя обаче успява да обори общественото вярване и още от малка започва да се занимава с опера и балет. Едва на 16 години стартира музикалната си кариера, като получава възможност да пуска музика в различни клубове в родния си град. Година по-късно се мести в Лондон, за да преследва кариера като танцьорка.

Талия работи като танцьорка за изпълнители като Кайли Миноуг, Ед Шийран, Джейси Джей и много други. Може да я видите в клипове към песните Do It like a Dude и Price Tag. Танците обаче не са единственото, с което Барнет иска да се занимава, така че тя започва да работи с местни продуцентски къщи, за да намери уникалното си звучене, с което да завладее света. Постепенно набира сила и така се ражда звездата FKA Twigs.

FKA Twigs

Снимка: Мерт Алас и Маркъс Пигот за Calvin Klein

Става известна първо като Twigs заради начина, по който пукат ставите ѝ. Тя сама добавя инициала FKA, след като групата Twigs, съставена от сестри близначки я моли да промени сценичното си име, за да не се дублират. Няколко източника твърдят, че FKA означава „Formerly Know As“ или „преди известна като“, но Барнет казва в множество интервюта, че буквите не означават нищо конкретно.

Малката Талия Дебрет Барнет обаче никога не би помислила, че ще доживее момента, в който ще бъде пример за следващото поколение. В интервю сегашната световноизвестна изпълнителка признава, че като тийнейджърка се е смятала за странна и неподходяща за този свят, за извънземно. „Смятах, че никой няма да ме забележи“, казва още Twigs.

От Calvin Klein обаче не само я забелязват, но я превръщат в свое редовно рекламно лице. Това е втората колаборация между марката и изпълнителката, като през 2016 година те пускат деним кампания. Twigs споделя, че много се радва за втората си колекция с Calvin, като този път се чувства по-силна, по-подвижна и има повече какво да покаже.

FKA Twigs

Снимка: Мерт Алас и Маркъс Пигот за Calvin Klein

А снимките показват, че Талия знае не само как да провокира чрез музиката си, но и чрез присъствието си пред камерата. Тя позира само по дънковата риза на Calvin, която е изработена от индиго деним, допринасяйки за класическото излъчване на пролетната колекция. Комбинацията от емблематичните за марката дънки с висока талия и спортно бюстие доказват, че модните правила определено не важат за FKA Twigs и Calvin Klein. Те поставят свои собствени, които водят индустрията напред към едно по-светло и устойчиво бъдеще, признаващо и приемащо всяко едно тяло.

„Тези снимки и клипове ще ми служат да напомням на себе си, че да бъдеш силен според личните си възможности никога няма да излезе от мода“, казва изпълнителката.

Увереността прозира във всяка една от снимките на Талия, като изпълнителката се надява фотосесията да стартира едно ново движение, в което размерите нямат значение, а единственото, което ще бъде оценявано са истинската красота и привличащи погледа дизайни. А в колаборацията между FKA Twigs и Calvin Klein има и от двете по много.

Моделите на Calvin Klein за сезон пролет 2023 са налични в магазините на марката в Serdika Center и Paradise Center.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари