IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обувки на ток – как да направите носенето им по-приятно

17 септември 2023 13 30

Няколко трика, с които ще бъдете едновременно елегантни и в пълен комфорт

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако отворите гардероба на една жена, първото нещо, което ще забележите, са множеството кутии с обувки. Независимо дали дамата се занимава с мода или просто е любител на индустрията, тя най-вероятно има повече чифтове обувки, отколкото може да износи за една година. Ако се вгледате по-внимателно в кутиите, най-вероятно ще забележите, че голяма част от моделите вътре са с ниска подметка, а не на ток.

Причината – токчетата безспорно са стилни и елегантни, придават височина на фигурата, но са неудобни за дългосрочно носене. Превръщането в майстор на носенето им е дълъг процес, който малцина завършват успешно, а повечето от нас просто си носят допълнителна чанта с обувки на всяко официално събитие и се преобуват след частта със снимките или при началото на бурните танци.

Все пак токчетата не трябва да бъдат заклеймявани просто защото краката ни не ги харесват. Ключът към баланса между удобство и елегантност се крие в няколко лесни трика, които да приложите при следващото официално събитие, на което сте поканени. Може да не започнете да ходите на работа с токчета, но пък е напълно постижимо да спрете да носите допълнителна чанта на сватби или вечери, когато носите високи обувки.

Трикове за удобно носене на токчета

1. „Разходете“ ги преди официалното носене

Може да бъде изкушаващо да държите новите си обувки в кутията, докато не ви потрябват, за да запазите целостта и визията им. Но съветът на модните експерти, е първо да ги „разходите“ у дома, за да предотвратите поява на мазоли, пришки или дори разраняване на краката.

Най-лесният и бърз начин за разширяване на нови обувки е като обуете чифт дебели чорапи, след това обуете обувките и ги продухате със сешоар. Комбинацията от дебели чорапи и топлина ще накара обувките да прилепнат по краката, сякаш сте ги носили седмици наред. След това те ще бъдат достатъчно разширени, че да се предотврати всякакво неудобство.

2. Концентрирайте се върху походката

Ходенето на токчета не е толкова лесно, колкото ходенето на равни обувки. Тук се изисква малко повече стратегия. Когато ходите на токчета, трябва да се стремите да стъпвате от петата към пръстите, а не обратно. Вместо да слагате целия си крак изведнъж на земята, уверете се, че винаги започвате стъпката си първо с петата, за да изглежда походката ви възможно най-естествена, дори ако сте начинаещ.

Освен това се опитайте да се облегнете назад малко повече, отколкото бихте правили в нормална среда, докато ходите. Устояването на желанието да се наведете напред ще балансира малко тялото ви, като междувременно ще улесни ходенето.

3. Ходете бавно

Въпреки че може да е изкушаващо да ходите на токчета със същата скорост, с която го правите, докато носите равни обувки, има вероятност това да не свърши добре. В допълнение към ходенето пета до пръсти, опитайте се да забавите темпото. Дори и да се чувствате неудобно, защото се движите малко по-бавно от обикновено, ще изглеждате много по-елегантно и професионално.

4. Вземете предвид височината

Въпреки че съществуват 12-сантиметрови токчета, определено не е необходимо те да попадат във вашия гардероб, ако не го искате. Ако сте новак в носенето на високи обувки, изберете височина на тока около 7 сантиметра или дори по-ниско. Живеем във време, в което ниските токчета са много популярни, така че се възползвайте от тази възможност.

Сбогом, високи токчета – обувките, които ги замениха

Исторически момент: Виктория Бекъм свали токчетата

Как да се грижите за високите токчета

5. Бъдете подготвени

Има стотици продукти, които могат да направят носенето на токчета по-поносимо – и би било небрежност да не се възползваме от тях. Имате тесни крака, които се изплъзват от обувката? Използвате гумички за петите, които се залепват за стелката и поддържат крака ви на едно място. Имате чифт, който причинява мехури и мазоли? Опитайте лейкопласт. Без значение какъв е вашият проблем, има продукт, който може да ви помогне да го поправите.

Дори ако мислите, че няма да имате нужда от помощ през цялата нощ, дръжте няколко лепенки в чантата си, в случай че възникне проблем.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари