IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети: 9 класически модела, които си заслужават парите

24 август 2021 10 30

Според стилисти, това са нещата, които трябва да имате в гардероба

Снимка: iStock

Ако има нещо, което индустрията за облекло и аксесоари разбира за съвременния любител на модата, то е, че докато искат повече - повече опции по рафтовете, по-обмислени практики за устойчивост, приобщаващо оразмеряване, дрехи без пол и други - хората също не биха се задоволи с нещо обикновено. Стари, млади и подрастващи поколения намират утеха в това да похарчат парите си за класически парчета, които ще издържат изпитанието на времето. Въпросът е обаче за кои продукти всъщност си струва да се дадат допълнителни пари. 

Стилистката Мики Фрийман обяснява, че качеството и изработката на дрехите си заслужават инвестицията. Това, което прави нещо "класическо" обаче е неговото безвремие, като стойността му трябва да остава същата както със смяна на сезоните, така и със смяна на годините. "За любителите на модата имането на такъв тип дрехи не само ще позволи да притежават частица от наследството на дизайнера, но и тези артикули са основни елементи, които могат да се носят отново и отново", казва Фрийман пред InStyle.

И така, за кои дрехи трябва да внимавате, когато влезете в магазина? Няколко стилисти дават своите съвети за най-добрите инвестиционни покупки. 

1. Черен блейзър

блейзър istock

Снимка: iStock

Модният стилист Карън Перес казва, че добре изработеният, качествен черен блейзър е класическа дреха, която си заслужава всяка стотинка. "Добавянето му към тениска и дънки създава по-изискан вид на вашето облекло, а носенето на малко по-голям номер вместо рокля и комбинирането със сандали е перфектната и шикозна визия за вечерта", казва тя. Добавя, че черният блейзър е нещото, което всеки един от нас трябва да има в гардероба си.

2. Чанта с капак

чанта istock

Снимка: iStock

Стилистката Джейди казва пред InStyle, че сред много класически модели чанти в последно време купувачите търсят такива с капаци. По-точно те се насочват към марки като Chanel, но тенденцията може да бъде следвана и с нещо по-достъпно и не толкова скъпо. Според Джейди, това е класика за всички времена и е произведение на изкуството в областта на чантите. 

3. Тренчкот

тренчкот istock

Снимка: iStock

Въпреки че първоначално е проектиран да помогне на офицерите от армията да преодолеят дъждовни бури, тренчкотът се превърна в класически основен елемент във всички гардероби. Що се отнася до Джайди, този вид дреха е задължителен в есенната визия. "Лесно се оформя, изискано и безвремено. Това е страхотно преходно парче и е подходящо за всички възрасти и полове", категорична е тя.

4. Голямо колие

Друг задължителен аксесоар, струващ си парите? Голяма огърлица. 

колие istock

Снимка: iStock

"Огромните колиета, особено във верижен стил, бяха най-голямата тенденция тази година и стигнаха до подиумите на Givenchy, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana и Saint Laurent", казва Перес пред InStyle. Допълва, че такъв вид аксесоар е задължителен за хора, които си падат по винтидж стиловете и искат да разнообразят ежедневното или вечерното си облекло.

5. Бяла тениска или риза

деним, пола,

Снимка: iStock

Намирането на перфектната бяла тениска или риза е трудно постижение, но важно откритие, ако се опитвате да изградите класически стил. Стилистката Синди Конрой казва, че ключът към успеха е намирането на първокласни материи, които ще удължат живота на дрехата. "Ще похарчите малко повече пари, но няма да ви се налага да купувате нещо ново след година", категорична е тя.

6. Токчета

Токчетата с верижки или бляскава повърхност със сигурност са впечатляващи, но когато става въпрос за инвестиране в нещо класическо, Конрой съветва да заложите на заострени високи обувки. Въпреки че набират популярност през 60-те години, все още не са изгубили чара си и това доказва, че са устойчиви на времето. 

цветни дрехи,

Снимка: Pixabay

Ако не сте сигурни дали си заслужава да инвестирате в подобен чифт, просто се попитайте: Ще го нося ли след две до пет години? Ако отговорът е категорично "да", бягайте към магазина.

7. Клъч

клъч istock

Снимка: iStock

Според Конрой, един страхотен клъч е също толкова важен за гардероба ви, колкото и чантата с капак, защото е класика, която работи във всеки един момент. "Разбира се, повечето от нас избират този модел за вечерта, но може да го използвате и по време на дневните си срещи", казва тя. Съветва да комбинирате клъча с ежедневните си тоалети или пък да го вземете с вас на почивка през уикенда, за да добавите разнообразна нотка към ансамбъла си. 

8. Вечерна рокля

Модният дизайнер Рийм Акра казва, че освен качествените ежедневни тоалети, инвестирането в официално облекло също е от съществено значение. "Страхотна рокля, която винаги може да извадите за събитие като сватба или специален повод, е ключова инвестиция", казва Акра пред InStyle. Според нея, класическата рокля никога не излиза от мода и ще може да я носите години наред. 

черна рокля

Снимка: Pixabay

"Наличието на една рокля, която може да разнообразите с различни аксесоари, със сигурност е по-благоприятно решение за Земята, отколкото да купувате нов модел всеки път, когато трябва да присъствате на официално събитие", категорична е Акра.

9. Летни сандали

Макар и да са сезонен избор, Джайди препоръчва да инвестирате в качествен летен чифт сандали, който да запазите в гардероба си в продължение на няколко години. Тя съветва да се фокусирате върху модел, който е добре изработен, изглежда издръжлив и няма да ви предаде след 200 метра ходене. Разбира се, не забравяйте да изберете и сандали, които са ви удобни и ще паснат по цветово на дрехите, които вече имате в гардероба.

сандали на

Снимка: iStock

Ако се чудите какъв точно цвят да вземете, заложете на класиката като черно, бяло или златно. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари