IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече от 50 дизайна от колекцията на Balmain са откраднати в Париж

20 септември 2023 14 40

Всичко се случва преди началото на Седмицата на модата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Повече от 50 дизайна от новата колекция на Balmain са били откраднати няколко дни преди началото на Седмицата на модата в Париж.

Креативният директор Оливие Рустен потвърди за случая в социалните мрежи през изминалия уикенд, като написа, че дрехите, които са били приготвени за показване като част от колекцията пролет/лято 2024 на модно дефиле на 27 септември, са били откраднати от отвлечен камион за доставка. Той обясни, че е очаквал с нетърпение последните дизайни от колекцията за дефилето, които обаче така и не пристигнали, защото са били откраднати.

„Шофьорът ни каза, че е бил отвлечен от група хора. Повече от 50 дизайна на Balmain са откраднати. Те трябваше да бъдат закарани от летището до главния офис на марката“, пише Рустен, който описва случилото се като нечестно. По думите му, целият екип е работил усърдно ден и нощ за направата на новата колекция, като се благодари, че все пак шофьорът е останал невредим.

Рустен заяви, че всеки един откраднат дизайн ще трябва да бъде направен наново и допълни, че подобни действия са не само нечестни, но и неуважителни към работата на дизайнерите. „Моля ви, пазете се, защото това е светът, в който живеем. Обичам всеки в екипа на Balmain и няма да се предадем“, завърши креативният директор.

Според CNN, всичко се е случило в ранните часове на събота, като до този момент няма задържани или заподозрени за кражбата. Не се съобщава и дали шофьорът е дал показания пред полицията, както и дали въобще е подадена жалба по случая.

Balmain е една от над 100-те модни къщи, които ще представят новите си колекции за предстоящата година на Седмицата на модата в Париж. Към тях се присъединяват още френски модни господари като Louis Vuitton, Chanel, Saint Laurent и Dior. Седмицата на модата във френската столица ще продължи девет дни, като в Париж се събират най-известните лица от модата и развлекателния бизнес. Преди това обаче те трябва да минат през Милано, където вече кацнаха Кара Делевин и Гуендолин Кристи.

Говорител на Balmain потвърди пред Reuters, че дефилето на марката ще се проведе по график, но отказа да коментира кражбата, цитирайки че все още тече разследване. Все пак говорител на полицията в Париж заяви, че се провежда разследване, но все още не се знае размерът на загубите.

Това не е първата кражба на модни стоки в Париж. През последните години крадците се насочват именно към луксозни магазини за дрехи и аксесоари, включително на марки като Balmain, Piaget и Bulgari. Според експерти, престъпниците крадат скъпи дрехи, чанти и бижута, за да ги препродадат. Съобщава се, че американски градове, като Сан Франциско и Лос Анджелис, също са имали подобни случаи на кражби на мода.

Дефиле, достойно за Париж: Бионсе, Наоми Кембъл и Карла Бруни за Balmain

Дженифър Лопес впечатлява с визия на Balmain

Изключително рядко се случва крадците да се насочат към все още непоказвана модна колекция. Според Валери Стийл, директор на музея към Модния технологичен институт, случилото се е трагедия за Оливие и неговия екип, но кражбата може да създаде повече публичност около предстоящото шоу на Balmain.

Стийл казва, че откраднатите артикули вероятно няма да имат етикети, защото са направени само за подиума. Все пак тя смята, че дрехите най-вероятно ще притежават емблематичния външен вид на Balmain, което може да ги направи изключително ценни и да бъдат продадени за хиляди долари.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари