IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тесните „слим“ дънки вече са демоде, твърди поколението Z

21 септември 2023 08 40

Ето какво можете да носите вместо тях

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Gen Z (поколението, което включва хората, родени между 1996 и 2010 г.) обяви, че тесните „слим“ дънки, които бяха хит в началото на хилядолетието, вече са демоде и че на мода идват всички по-широки модели деним. Явно културата на изключване (т. нар.“cancel“) този път е взела на прицел прилепналите дънки, които ни караха да искаме да сме по-слаби, а понякога и да се чувстваме такива.

Ако обаче сте над 30, вече сте преживели възхода и падението на широките дънки и на онези с ниска талия, значи ще преживеете падението и на слим дънките.

Тесните дънки обаче вече официално не са хит, според днешните млади хора и тийнейджъри. Атаките срещу този модел дънки започнаха в TikTok с видеоклипове, осъждащи обгръщащите тялото панталони и призоваващи за незабавното им премахване от всички гардероби по някои много драматични начини.

В едно мелодраматично и саркастично видео една потребителка на социалната медия дори инструктира своите 410 хиляди последователи да изхвърлят слим панталоните, да ги запалят или да ги нарежат на парчета и да си ушият нещо друго от тях.

Много търговски марки обаче са разбираемо озадачени от това внезапно преминаване към по-широките панталони, тъй като тесните дънки са основен продукт за повечето от тях, а и са доста по-секси от широките „бойфренд“ дънки, както и от денима с ниска талия, характерен за 90-те.

Това драстично премахване на тесните дънки, продиктувано от младото поколение, даде път на други тенденции в деним панталоните. Тъй като тесните дънки ни стягат, а така или иначе вече прекарваме повече време в работа от вкъщи, ето някои по-свободни и готини опции, които да опитате, от деним с широки крачоли до разкроени модели дънки, както и всичко между тях:

1. Слим в горната част, но с широки крачоли

Свободните надолу (под коляното) дънки, с висока талия, но иначе перфектно прилягащи около бедрата и ханша са идеални за носене по всякакъв повод. Просто добавете изрязан топ и ще сте хем секси, хем готови за навсякъде.

2. Изцяло широки дънки

Никога няма да сбъркате с чифт свободни дънки със средна височина на талията. Те са отпуснати, с разкроени крачоли, които се разширяват от бедрата плавно надолу. Те ще вървят с почти всички дрехи в гардероба ви, а и лесно се комбинират с всички модели обувки – и със спортни, и с такива на ток.

3. Торбести дънки

Тези „спокойни“ дънки с висока талия в стила на 90-те се отличават с превъзходен комфорт и по-тънко прилягане в горната част. Те имат широк силует на крачолите. Често тези дънки акцентират на талията. Те са толкова широки надолу, че именно тясната талия ги задържа върху тялото ви, но оттам нататък те са супер широки, със свободен силует, като предварително може да са разкъсани на коленете за ретро гръндж вид.

4. Класически прави дънки

Този чифт дънки е прилепнал върху бедрата, очертава талията и удължава краката заради правия си крачол.

5. Дънките „бойфренд“

Те са подобни на дънките с прав крачол, но са по-хлабави в ханша и на бедрото. Те са меки, удобни и свободната кройка позволява движение, но трябва да се внимава да не изглеждат прекалено големи и неподходящи за визията и/или ръста ви.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Роси ( преди 7 месеца )
Z поколението да се погледнат в огледалото,че не приличат на нищо,камо ли да дават модни съвети.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Raka ( преди 7 месеца )
С тез дирници по 5 декара, какво демоде са. То не може да ги обуе!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Леле ( преди 7 месеца )
Поколението Z вече е демоде - тия раздърпани чували на долните снимки и за конски чул не стават, камоли за обличане от човек...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар