IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети – как да накараме дрехите да работят в наша полза

11 февруари 2024 13 30

Организирането на гардероба е първата стъпка към успеха

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато записвате целите си за 2024 година, няма да е изненадващо, ако мислите ви се насочат право към вашата кариера или уелнес рутина. Но също така е важно да се замислите за модните си решения. И тази година в горната част на нашия списък е обновяването на гардероба, така че дрехите да работят в наша полза. Така ще бъдем по-вдъхновени, ще улесним обличането си сутрин и ще отразяваме нашите уникални същности и стилове чрез модата. 

Ако сте попаднали в коловозен стил и установите, че разглеждате гардероба си всяка сутрин без вдъхновение или се чувствате претоварени всеки път, когато отворите чекмеджето на скрина, тогава е време да промените нещо. В края на краищата страхът от оформяне на тоалети определено не е настроението, което търсим. 

По-долу ви споделяме осем съвета за подреждането на гардероба, които ще ви помогнат да го обновите, така че отново да се влюбите в модата и да я използвате като начин за себеизразяване. 

Осем съвета за по-добър стил 

Сменяйте дрехите всеки сезон

Търсенето на всесезонни дрехи е лесен начин незабавно да убиете стайлинг чувството си. Тази година се ангажираме със сезонна смяна на дрехите. Поставете всесезонните артикули там, където няма да се виждат, и пренаредете гардероба и скрина си със сезонни. Поставянето им най-отпред и в средата ще ви създаде вдъхновение и също така ще ви осигури умствена почивка от избора на дрехи, когато сезонът приключи. Внимателно съхранявайте всичко в чанти или пликове и ги поставяйте под леглото или в друг гардероб за съхранение.

Разделете се с ненужното

Обичаме, не, обожаваме дрехите. Но понякога притежаването на твърде много всъщност е лошо нещо. Когато гардеробът ви е претрупан, той се превръща в източник на хаос. Отнема повече време да намерите това, което искате, и да съставите подходящ тоалет с него. Плюс това, къде е забавното в това да имаш толкова много дрехи, когато нямаш шанс да ги носиш?

гардероб iStock

Снимка: iStock

Освободете гардероба си, като намалите дрехите в него. Изберете неща, които наистина ще обличате и ще обичате. Дарете или продайте останалите. 

Насочете се към капсулен гардероб

Все повече звезди, модни дизайнери и инфлуенсъри започват да гравитират към капсулната мода. В случай че имате нужда от припомняне, това е начин на обличане, състоящ се от основни дрехи, които могат да се съчетават в безкрайни комбинации. Всичко се върти около предпочитането на качеството пред количеството и приоритизиране на артикулите, които обичате и искате да носите отново и отново. 

гардероб, зелено,

Снимка: iStock

Когато пазарувате за капсулен гардероб, дайте приоритет на гъвкавостта и безвремието. Искате дрехи, които можете да смесвате и съчетавате с лекота. 

Организирайте

Подреденият гардероб или скрин може да направи сутрешното обличане безкрайно по-лесно – и също така да създаде по-спокойна и ненатоварваща среда. Избирането на дрехи от спретнато подредени купчини и стратегически цветно координирани закачалки е много по-приятно от ваденето на смачкани дрехи от претъпканото чекмедже. 

гардероб, закачалки,

Снимка: iStock

Когато се захващате за организиране на гардероба, имайте предвид, че то зависи изцяло от вас. Може да изберете да добавите рафтове към гардероба си, да организирате елементите по цвят, да групирате дрехите си по вид артикул и т. н. Каквото и да решите, бъдете сигурни, че оставате бдителни в поддържането на вашата организация през цялата година. Може да обмислите отделянето на няколко минути всяка неделя, преди да започне работната седмица, за да подредите, оправите и подготвите тоалетите си за следващата седмица.

Сбогувайте се с бързата мода

Бързата мода идва със собствен списък с минуси. Но може би един от най-забележимите недостатъци е колко хаотичен и невдъхновен може да направи гардероба ви. Купуването на парчета, които са евтини – като цена и външен вид – с липса на качество и склонни да загубят цвета и привлекателността си за една нощ, е навик, който искаме да оставим в миналото. Вместо това посягаме към качествени парчета, които ще задържат вниманието ни за много години напред.

Купувайте само неща, които наистина ще носите

Преди да избягате да купувате артикули, които отговарят на всяка тенденция, запитайте се: Ще нося ли наистина това? Не ни разбирайте погрешно, обичаме да опитваме нови стилове! Но също така е важно да имате добро разбиране за това, към което ще посягате постоянно спрямо това, което ще събира прах в задната част на гардероба ви.

онлайн пазаруване,

Снимка: iStock

Купуването на дрехи просто защото чувствате, че трябва да сте в крак с модата, е бърз начин да претоварите гардероба си и да го направите по-малко практичен. Стратегически изберете в кои тенденции искате да се включите, като прецените колко вероятно е да ги следвате.

Шест лесни тоалета за студения януари

Модни съвети – как да се обличате в студеното време

Модни тенденции за 2024 - блейзърите на годината

Съобразете гардероба си с начина си на живот

Направете така, че гардеробът ви да работи за вас, като го съобразите с вашия уникален начин на живот. Работите ли от вкъщи? Тогава привлекателните топове и аксесоари за коса са вашите билети да направите впечатление чрез Zoom. Работите ли в офис? Ако е така, уверете се, че разполагате с всички основни, практични офис принадлежности, които ще ви служат както по време на пътуване, така и на работното място.

дрехи Pexels

Снимка: Pexels

Същото важи и за климата. Живеете ли там, където е студено през по-голямата част от годината? Колкото и да харесвате сарафани и сандали, вероятно имате нужда само от няколко от тези артикули, които да сменяте през ограничените топли месеци.

Преценете какви ключови елементи ви липсват

Малка черна рокля, чифт деним, който абсолютно обожавате, бяла риза, структурирано сако – има някои дрехи, които просто трябва да имате. Направете оценка на гардероба си и разберете кои ключови части ви липсват. След това пазарувайте, за да попълните празнините. Наличието на солиден асортимент от основни дрехи ще направи обличането за всеки повод много по-лесно.

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари