IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимна мода – микротенденции, които ще променят стила ви

10 февруари 2024 15 00

С малки стъпки към големия успех

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Микротенденциите са подгласниците на големите, всеобхватни модни тенденции на сезона. Ако говорим за цветна мода, нейният микродвойник може да е начинът, по който хората избират да носят даден цвят. Ако това е настроение или естетика – 90-те години, например – тогава има шансове микротенденцията да бъде преобразувана в ключова покупка или в търсене на подражание на оригинала. 

Микротенденциите не трябва да са строги или да имат кратък срок на годност. Ако наистина смятате, че артикулът ще повлияе положително на стила ви, тогава е по-вероятно да го носите по-дълго време. Що се отнася до микротенденциите на зима 2024 година, има няколко, които си заслужават да им обърнете внимание и да ги включите в стила си. 

7 забавни зимни микротенденции за 2024 година

1. Червени палта

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @stylegoddessesig

Червеното е цветът на сезона. Въпреки това, може да бъде доста плашещ нюанс за носене, особено ако не сте свикнали с него. Ето защо червените палта стават толкова разпространени. Да, те са изявление, но този цвят всъщност е вечен по отношение на връхните дрехи и по някаква причина изглежда по-малко ангажиращ от изцяло червено облекло. Може да не е толкова универсален като черно или бежово, но това е стил, който ще живее в гардероба ви завинаги. 

2. Сиви дънки

Ако сме научили нещо от дефилетата за пролет/лято 2024, то е, че сивите дънки ще бъдат начело сред денима тази година. От дизайнерски до по-достъпни марки, този модел продължава да се появява както в социалните мрежи, така и по рафтовете на магазините.

3. Кръгли шапки

Зимните аксесоари винаги си заслужават инвестицията. Повярвайте ни, ще похарчите повече от обикновено за чифт вълнени ръкавици, но ще ги носите години наред. Пренасяме това мислене в 2024 година, но този път под формата на шапка. Уморени от шапките тип барета, решихме да инвестираме в сладка кръгла шапка, подобна на моряшката. Допълнителни точки, ако намерите пухена или вълнена. 

4. Пуловери с мъх

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARILYN (@nlmarilyn)

Промените в трикотажните тенденции могат да бъдат едва доловими, но въпреки това да имат голямо влияние. Най-новата мания на търговците на дребно са пухени и мъхести пуловери. Вълната от алпака и мохер естествено има размит завършек, но виждаме все повече и повече стилове, съзнателно имитиращи външния вид. Със сигурност ще се разшият или пък ще образуват топчета по някое време, но на кого му пука, когато можете да се сгушите в топлата дреха и да изглеждате шик?

Модни тенденции за 2024 - блейзърите на годината

Дамски чанти – цветовете, които ще са популярни през 2024 година

8 начина да освежите гардероба си през 2024 година

5. Деним макси поли

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Allison Ho (@alllisonho)

Макси полите са на мода този сезон, както и денимът, така че защо досега не сме виждали макси полите от деним да излизат на преден план, е мистерия. В много случаи тези поли са толкова дълги, че се влачат по пода – не са идеални за сняг и дъжд, но за хладни и сухи зимни дни ще изглеждат прекрасно върху най-удобните ви ботуши. 

6. Мрежести горнища

Горнища, които описват тялото, направени от еластичен тюл или ликра, са на мода от известно време, но сега всичко е свързано с умишлено дефинирани мрежести блузи. Някои са украсени с кристали, докато други са по-малко бляскави. Каквото и да предпочетете, носете своя топ с контрастен сутиен или жилетка отдолу, за да постигнете спокойна атмосфера, която инфлуенсърите са усъвършенствали.

7. Високи чорапи

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jullie (@jullie.jeine)

Тенденция, която ни напомня за времето на нашите майки и баби. Високите чорапи са навсякъде, където погледнете – било то на модния подиум, в социалните мрежи или пък по улиците. Модните експерти носят своите високи чорапи с миниполи, за да ги покажат в пълния им блясък. Да, материята е тънка, но дори и най-тънкият слой е по-добре, отколкото нищо да не покрива краката ви през зимните месеци.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари