IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чакането приключи – Зендая се завръща на Met Gala с нова роля

16 февруари 2024 10 50

Вижте и каква ще е темата на модното събитие

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Най-голямата вечер в модата е точно зад ъгъла и темата за червения килим на Met Gala най-накрая беше обявена, както и съпредседателите тази година. Те служат като домакини на събитието, пристигайки първи пред фотографите и организирайки всеки един детайл заедно с Ана Уинтур, която е основен организатор на бала. 

Зендая, Дженифър Лопес, Bad Bunny и Крис Хемсуърт ще бъдат тазгодишните съпредседатели на Met Gala, поемайки щафетата от Роджър Федерер, Пенелопе Крус, Дуа Липа и Микаела Коел. Тазгодишният бал ще бъде първи за Крис Хемсуърт и трети за Bad Bunny. От своя страна, Зендая и Дженифър Лопес са малко по-редовни, като изпълнителката ще стъпи на червения килим в Ню Йорк за 13-и, а актрисата за шести път. 

Организаторите обявиха и официалния дрескод за събитието, което ще се проведе на 6 май. Дрехите на звездите трябва да бъдат в тема „Градината на времето“. Името е взето от заглавието на кратка история от 1962 година, написана от британския автор Дж. Г. Балард, която се развива в градина, пълна с полупрозрачни, манипулиращи времето цветя. 

Балард, който е тясно свързан с научната фантастика от новата вълна, често поставя своите изпепеляващо релевантни дистопични истории в епохи на екологичен апокалипсис или нарастващи агресивни технологии. 

Изхождайки от темата на историята на Балард, Vogue отбелязва, че дрескодът в крайна сметка е свързан с мимолетната красота. Изданието също добавя, че произведението вероятно ще вдъхнови много меланхолични флорални мотиви или тоалети, свързани с музика и време. Освен това, много присъстващи вероятно ще изберат да носят вечни архивни стилове, както се случи с противоречивата рокля на Мерилин Монро, която бе носена от Ким Кардашян през 2022 година. 

@hollyagnes It’s here! The Met Ball 2024 theme is officially Sleeping Beauties: Reawakening Fashion ✨ #metgala #fashiontiktok #fyp ♬ original sound - Holly Agnes

Темата „Градината на времето“ придружава изложбата в Института за костюми, която носи името „Спящи красавици: Пробуждането на модата“. Тя ще се проведе в музея „Метрополитан“ от 10 май до 2 септември. Изложбата ще включва приблизително 250 артикула и облекла от обширния архив на музея, много от които са твърде крехки, за да бъдат поставени на манекени. Вместо това, най-деликатните исторически предмети ще бъдат сложени във висящи стъклени ковчези.

„Това определено е ода за природата и емоционалната поетика на модата“, каза Андрю Болтън, отговорният куратор, пред Vogue за изложбата. 

Съпредседателите на годината – заедно с главния редактор на Vogue Ана Уинтур – включват както дебютанта Крис Хемсуърт, така и липсващата от години Зендая. Това ще е дългоочаквано завръщане на актрисата на червения килим, като феновете очакват от нея нищо повече от перфектност. Почетните председатели включват творческия директор на Loewe Джонатан Андерсън и главния изпълнителен директор на TikTok Шоу Зи Чу. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by art8amby (@art8amby)

Сложният, концептуален характер на тазгодишния дрескод е в контраст с миналогодишното възпоменателно намигване към наследството на Карл Лагерфелд. Темата на Met Gala често се колебае между ясни ретроспективи (като почитта на събитието през 1996 г. към Кристиан Диор и темата от 1997 г., посветена на Джани Версаче) и по-хитри, субективни подкани. Една такава любима на феновете беше темата за 2018 г. „Небесни тела“, която насърчи гостите да се потопят дълбоко в богатата, образна история на католицизма.

Кой как дойде на Met Gala: Джаред Лето облече костюм на котка в чест на Карл Лагерфелд

Драстична диета и оригиналната рокля на Мерилин Монро: Ким Кардашян на Met Gala

Блясък и разкош: Най-горещите двойки на тазгодишната Met Gala

Тази година гостите ще имат много ярки ориентири за тълкуване. В историята на Балард граф Аксел и съпругата му са хванати в капан в оградената си градина, докато гневна тълпа се натрупва пред портите им. Докато цъфтежът намалява, и двамата са наясно със съдбата, която ги очаква.

На червения килим може да видим буквални интерпретации на измислените цветя, с отделни стъбла „като стъклени пръчки“ и венчелистчета, обхващащи „кристално сърце“. Но във визията на Балард има нещо мрачно и меланхолично. Както Vogue инструктира, „мрачните цветя няма да са достатъчно мрачни“, така че очаквайте купища черни или по-тъмни, по-готически цветове.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари