IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети – правилото „сандвич“ за перфектния тоалет

12 март 2024 11 00

Как да балансирате гардероба си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

„Сандвич правилото“ за съчетаване на тоалети превзема TikTok и новото поколение е напълно готово да го следва. Сравнително лесно е да се направи и може да не е чак толкова различно от начина, по който вече оформяте външния си вид всеки ден. 

За да го обясним с прости думи, правилото дава име на практиката да съчетавате горнището с обувките си и да избирате долнище с различен цвят или щампа. Първите две се оприличават на две филии хляб, докато долнището се смята за пълнежа на сандвича, откъдето произлиза и името на правилото. 

Твърди се, че този трик е популяризиран от модната инфлуенсърка Лидия Томлисън още през 2022 година, когато тя говори за него в своя Instagram, обяснявайки как това правило ѝ помогнало за създаване на перфектния баланс за всяко облекло. Постепенно правилото привлече все повече внимание в TikTok, а младото поколение започва да се пристрастява към него и перфектните резултати, които се получават.

Как да следвате правилото

Създаването на визия, следвайки „сандвич правилото“, е много лесно и всичко е свързано с баланса, за да се постигне перфектният ефект. 

► Започнете с долната част, като вземете чифт панталони, шорти или пола от гардероба. 

► Съчетайте долната част с допълваща се горна, която може да бъде в рамките на едно и също цветово семейство или не. 

► След това обуйте чифт обувки, които са в същия цвят като горнището ви. 

► И накрая, съчетайте дамската си чанта с обувките, като всички бижута трябва да съответстват на твърдите материали в чантата. Например ако дръжката ви е сребърна, такива трябва да са и аксесоарите ви. 

► Ако добавите сако към комбинацията, уверете се, че то съвпада с обувките. Изберете блуза, която е в същия цвят като панталоните ви, за да създадете този цветови баланс в цялата ви визия. 

Въпреки че правилото в момента е хит в TikTok, то се върти в модната индустрия от години. Тази техника включва създаването на балансиран тоалет чрез координиране на два артикула в един и същи цвят или текстура, допълнени от контрастни елементи между тях. Това е моден подход, който може да се адаптира към всеки стил, добавяйки нотка на изтънченост и комбинативност. 

Това, което увеличава славата на трика през последно време, е лекотата и приятните резултати, които предлага. Методът „сандвич“ съчетава в себе си силата на симетрията, която да подобри цялостната ви визия. Независимо дали излизате на брънч с приятели, имате корпоративно събитие, галавечер или романтична среща, това правило се адаптира лесно към всяка ситуация и повод. Едно от ключовите предимства тук е, че вдъхва нов живот на вече съществуващите ви дрехи чрез цветовото комбиниране. 

@shaynehydn

sandwich method?

♬ Le Monde - From Talk to Me - Richard Carter

Хубавата новина е, че методът се простира и извън съчетаването на цветове. Може да използвате текстурите на дрехите и аксесоарите като отправна точка. Например да сложите кашмирен шал с дънки или пък да опитате пухено яке с красиви кожени панталони. Съчетаването на противоположни текстури придава на тоалета дълбочина и привлича още повече вниманието. Така превръщате един обикновен тоалет в нещо стилно и специално. 

Дамски чанти – тенденции за пролетта, които си заслужават

Леопардовата щампа се завръща – как да я носите през 2024

Още повече, „сандвич правилото“ отваря нови възможности за креативност, когато става въпрос за съчетаване на пропорции и силуети. Свободата да експериментирате с контрастни размери и форми ви осигурява визуална динамика, която добавя дълбочина и разнообразие към стила. Например съчетаването на овърсайз блуза с впити дънки постига впечатляващ баланс, който включва в себе си комфорт и стил. Алтернативно, комбинацията между обемна, подвластна на вятъра пола и впит топ постига поразяващ контраст, който привлича вниманието и показва модна сила. 

@tianip17 Sandwich rule explained! #sandwichrule #fashiontips #fashiontrends #ootd #basics #wadrobestylist ♬ original sound - Tiani | Stylist

Не забравяйте, че най-важното в модата и стила е да изразявате индивидуалност. Техниката трябва да ви служи като образец, но личният комфорт и естетика са вашите приоритети. Модата е форма на себеизразяване, позволявайки на хората да покажат своята личност, настроение и креативност. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

pipinana1 ( преди 1 месец )