IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шопинг идеи – обувките, които всеки трябва да притежава

4 март 2024 12 00

7 чифта, от които да избирате

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не може да съм единствената, която има един гардероб, пълен с кутии за обувки, част от които съм носила само веднъж-два пъти досега. Въпреки множеството чифтове, винаги се изкушавам да си взема нещо ново, особено ако е на изгодна цена. По този начин по-скоро колекционирам, отколкото нося обувки, но това е съвсем друг въпрос. 

Един ден обаче, когато отново почиствах гардероба си, се запитах колко обувки наистина човек трябва да притежава в живота си? Според сезоните, поводите и ежедневието си, се спрях на числото 7. Тъй като все повече се набляга на капсулния гардероб в последните години, както и промотирането на устойчивата мода, същият подход може да се приложи и при избора на обувки. Вместо да се захласваме по шарки и цени, е по-добре да се запитаме какво наистина ни трябва и дали то ще ни бъде от полза. 

Важно е да изберете обувки, които са подходящи за повече от един сезон, могат да издържат на многократно носене и пасват идеално на разнообразните тоалети в гардероба ви. Също така трябва да притежавате чифтове, с които да комбинирате официалните си рокли и костюми за събития като сватби, работни срещи и романтични излизания.

Ето и седемте чифта обувки, които трябва да притежавате

Маратонки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordan (@cupofjordy)

Не можете да отречете важността на чифт маратонки в гардероба ви. Независимо дали носите вашите с панталон в офиса или ги съчетавате с любимите си дънки и черен топ за нощни разходки, те са удобните, универсални обувки, към които се връщате сезон след сезон. Важно е, когато избирате чифт, той да пасва с по-голямата част от гардероба ви. Независимо дали искате класически бял чифт или такъв, който ще добави малко цвят към вашите тоалети, тези обувки ще бъдат инвестицията, която няма да ви предаде.

Пантофки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abelyn (@abelynalexa)

Отдавна отмина времето на скучните и непривлекателни пантофки, които свързвахме с по-старото поколение. През 2024 година тези обувки са модернизирани и заслужават постоянно място в гардероба ви. Винаги е удоволствие, когато нещо класическо също се счита за модерно, какъвто е случаят с пантофките. От мрежести версии с остър връх до класически черни, има чифт, който ще допълни тоалетите ви. 

Удобни токчета

Дори и да не се смятате за човек, който е подходящ за токчета, неизбежно е годината ви да включва събития, които изискват подобен чифт обувки. Вместо да си вземете евтин модел, който не само ще се разпадне след второто носене, но и може да нарани краката ви, инвестирайте в качествен чифт, който може съвсем спокойно да промени мнението ви за токчетата. Изберете неутрален цвят, който ще върви с всичко в гардероба ви, и оставете краката ви да привлекат вниманието. 

Равни сандали

Нито едно лято не е завършено без чифта сандали, към които посягате всеки ден. Независимо дали предпочитате вариация с каишки или нещо, което можете да оставите до вратата, за да го обуете и да си тръгнете, важно е да изберете чифт, който е достатъчно удобен, за да прекарате в него всички по-топли месеци. 

Мокасини

От дни в офиса до следобед, прекаран в обикаляне из вашия град, чифт мокасини са перфектната опция за плоски обувки за дните, в които искате да изглеждате шик, но също така може да достигнете вашите 10 хиляди стъпки, преди да се приберете у дома. Пристрастни сме към такива с лека подметка, които са издръжливи, лесни за ходене и внасят атмосфера, вдъхновена от мъжкото облекло, в нашето.

Петте въпроса, които да си зададете преди купуването на нови дрехи

Устойчива мода – 5 безвременни артикула, които си струват парите

8 начина да освежите гардероба си през 2024 година

Ботуши, високи до коляното

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by April (@aprillockhart)

Винаги ще се намери време и място за чифт класически ботуши до коляното. Било то с минипола за преходно пролетно време или с широки дънки, наметнати върху тях за офиса, те придават присъщ елемент на изтънченост на почти всичко. Ако изберете вечен чифт, това е обувка, към която можете да посегнете, за да издигнете тоалетите си за години напред.

Боти с ток

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie Cung (@katiecung)

Чифт боти с ток са абсолютна необходимост в колекцията ви с обувки, независимо кой сте и къде живеете. Изберете елегантен модел, който може да се носи небрежно или да допълва официален тоалет в зависимост от това какъв ден ви предстои. 

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 месец )
Какви са тези шопски идеи бре......... хахаха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар