IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осем бюджетни начина да освежите гардероба си

10 юли 2024 09 00

Не харчете излишни пари

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Факт е, че без значение колко стратегически пазарувате или колко щателно подреждате гардероба си, неизбежно ще имате фази в живота си, които ще ви карат да копнеете да освежите нещата. Независимо дали става въпрос за скука от носенето на едни и същи тоалети постоянно, промяна в живота, която ви вдъхновява за нещо ново, или желание да пресъздадете стила на любимата си знаменитост, ние познаваме ситуацията много добре. Искате да освежите гардероба си, за да отразява това, което сте сега в момента, но без да нанасяте трайни щети на банковата си сметка.

Вярно е – освежаването на гардероба може да бъде обезсърчително и на пръв поглед скъпа задача. В крайна сметка пазаруването е забавно и е твърде лесно да се увлечете, хвърляйки артикул след артикул в онлайн количката си. Промяната на цялостния стил е доста вълнуваща и може да ни понесе на една вълна от необмислени решения, която да ни отведе в дълбините на задълженията. Добрата новина е, че с малко пазаруване и практическо модно ноу-хау е възможно да вдъхнете живот на гардероба си без излишно харчене.

Осем бюджетни начина да освежите гардероба си

1. Започнете с почистване

Вярвате или не, първата стъпка в освежаването на стила ви всъщност не включва добавянето на едно-единствено нещо. Вместо това, първото нещо, което трябва да направите, е да изчистите гардероба, чекмеджетата и скрина от всичко, което вече не ви носи радост. Ако не сте сигурни дали дадена дреха предизвиква у вас щастливи емоции, тогава си задайте следните въпроси – „Отговаря ли на вкуса ми?“, „По мярка ли ми е?“, „Чувствам ли се страхотно, когато я нося?“. Ако не отговорите положително на тях, тогава добавете дрехата в купчината за дарения.

гардероб, закачалки,

Снимка: iStock

Като се отървете от тези излишни пълнители на място, които вече не обичате, ще дадете на гардероба и скрина си така необходимото дишане. Това означава, че ще имате по-добра визуална представа за дрехите, които наистина харесвате, което може дори да ви вдъхнови да опитате нови комбинации от тоалети.

2. Създайте бюджет

Това може да звучи очевидно, но когато освежавате гардероба си с ограничен бюджет, важно е наистина да имате ясна представа с какво разполагате. Въпреки че много от нас вероятно не знаят колко трябва (или не трябва) да харчим за дрехи, обувки и аксесоари, вероятно има и много от нас, които всъщност нямат физически бюджет, който да ни държи отговорни. Вземете под внимание приходите и разходите си и решете колко пари за период на заплащане реалистично можете да отделите за обновяване на гардероба си, преди да направите каквито и да било покупки.

3. Сменете няколко ключови части

Преди да правите грандиозни планове да дарите и замените всеки един артикул в гардероба си, направете крачка назад и оформете стратегия. Ключът към това да направите освежаване, без да прекалявате с харченето, са освежаващи ключови елементи, които могат да бъдат стилизирани по различни начини.

гардероб iStock

Снимка: iStock

Например харесвате ли дънки, но намирате, че сегашните ви чифтове са износени и демоде? Инвестирайте в няколко нови, качествени чифта, които можете да стилизирате с произволен брой горнища. Обувките са друга страхотна категория, която да направите инвентаризация. Имате ли 100 различни чифта, но наистина не обичате или носите толкова много от тях? Освободете се и вземете шепа разнообразни стилове, които ще носите отново и отново.

4. Заложете на устойчива мода

Ако има нещо, което обичаме в новия свят на модата, това е издигането на манията по капсулния гардероб. Ако изпитвате желание да започнете отначало, но не искате да харчите спестяванията си, тогава устойчивият избор е вашият най-добър приятел. Инвестирайте в шепа класически артикули, които могат да се комбинират, за да създадете безброй тоалети. Може да се изненадате доколко красивата простота на този стилизиращ подход съживява радостта ви да се обличате сутрин.

5. Опитайте търсене на находки

Преди да прочетете този съвет, забравете за менталния си образ на прашни магазини за втора употреба, пълни с изцапани дрехи и скъсани обувки. Въпреки че това може да е вълнуващо за тези, които обичат модното търсене на съкровища, то не е за всеки. Ако попадате в последната група, помислете дали да не опитате онлайн пазаруване от сайтове, които предлагат артикули от вече стари колекции, които са с много по-ниска цена от първоначалната.

6. Внимавайте с покупките си

Не позволявайте внезапните покупки на неща, които харесвате, да изяждат бюджета ви за дрехи. Вместо това харчете пари само за неща, които наистина обичате. Ако правите по-голямата част от пазаруването си онлайн, помислете дали да не добавите артикули в пазарската си количка и да изчакате поне 48 часа, преди да купите. Понякога, ако си дадете малко глътка въздух между първоначалното гледане и крайната покупка, разбирате, че не обичате или пък нямате нужда от даден артикул толкова, колкото първоначално сте си мислили.

онлайн пазаруване,

Снимка: Pixabay

Като намалите безсмислените разходи, вие си позволявате известна гъвкавост на бюджета, за да харчите повече за неща, които наистина, наистина обичате и ще носите отново и отново.

7. Пазарувайте на разпродажба, когато можете

От само себе си се разбира, че разпродажбите са чудесен начин да спестите при пазаруване. Независимо дали сте хвърлили око на нещо конкретно или имате категория в гардероба, която искате да освежите, дръжте очите си отворени около празниците и по време на сезонни преходи. Повечето търговци на дребно провеждат разпродажби в края на всеки сезон, както и преди и по време на празниците. Записването за имейл бюлетини също е лесен начин да сте информирани за продажбите.

8. Имайте предвид целите си

Както споменахме по-рано, има много фактори, които могат да стимулират желанието ви да натиснете „опресняване“ на вашия стил. Разберете каква може да е тази причина и я използвайте като ръководство, докато прочиствате и презапасявате. Въпреки че е лесно да се увлечете от желанието да изпробвате всяка съществуваща тенденция, естетика и формула за облекло, бъдете реалисти и помислете какви са целите ви. Има истина в метафоричното обличане за работата, която искате – представянето като човека, който искате да бъдете, може да подмами ума ви да избегнете синдрома на самозванеца, който може да дойде с големи промени в живота.

онлайн пазаруване,

Снимка: iStock

Например ако наскоро сте били повишени в работата си и искате да се облечете за новата си роля, тогава се съсредоточете върху това какъв образ и атмосфера се надявате да създадете. Някой, който иска да добави повече професионализъм към гардероба си, може да помисли да инвестира в универсален блейзър, подходяща за офис рокля и чифт ежедневни обувки на ток. Ако сте някой, който е работил в офис, но сега работи от вкъщи, може да помислите да замените стилните си костюми с дрехи, които са по-подходящи за дни, прекарани в Zoom. Разберете от какво наистина се нуждаете, след което продължете оттам.

За още новини от света на модата и съвети за стил последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари