IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнерът, който облича най-влиятелните жени

4 октомври 2019 17 30

Брандън Максуел стои зад роклите на Мишел Обама, Лейди Гага и Опра Уинфри

Снимка: Getty

Какво обединява Опра Уинфри, Меган Маркъл, Лейди Гага, Мишел Обама и Блейк Лайвли? Освен че са много успели в своите професионални кариери, те са носели дрехи, направени от дизайнера Брандън Максуел. Те са се появявали с негови тоалети на наградни събития, президентски вечери и премиери на филми.

„Искам жените, с които работя, да се чувстват добре“, казва Максуел пред CNN. Той споделя, че се чувства невероятно, когато види актриса, която носи негова рокля, да слиза от колата и да стъпва на червения килим на наградите „Оскар“.

дизайнер

Брандън Максуел. Снимка: Reuters

И въпреки че да бъдеш човекът, който облича топактриси, Максуел признава, че да правиш рокля за Мишел Обама е съвсем друго предизвикателство. Тя беше първа дама от 2009 до 2017 година, когато съпругът ѝ Барак Обама беше президент на САЩ. Мишел никога не пропускаше да впечатли със своите визии, а сега се оказва, че някои от тях са дело на Максуел.

„Да обличам първата дама. Това е Американската мечта“, признава той. Споделя, че е израснал сред жени, които постоянно са го вдъхновявали. Баба му ръководи магазин за дрехи, което подтиква Максуел към модата. „Винаги съм бил привлечен от жени, от исторически личности, които използват дрехите, за да бъдат запомнени““, признава дизайнерът.

дизайнер

Мишел Обама с рокля, дело на Максуел. Снимка: Getty

Брандън учи фотография в колеж в град Остин преди да се премести в Ню Йорк за стаж със стилистката Дебора Афшани. Само след седмица Максуел е нает на пълен работен ден и това буквално спасява живота му. „Бях с последните си стотинки в джоба. Така че благодаря на Бог, че Дебора ме нае“.

След това Максуел се мести да работи при Едуард Енинфъл, който в момента е заместник-редактор на британския Vogue. Следващата му работа е при стилиста на Лейди Гага Никола Формичети, който е отговорен за роклята от месо на певицата по време на наградите VMA. Именно при Формичети, Максуел се запознава с Гага и през 2012 става нейн моден директор.

дизайнер

Снимка: Reuters

Но чак през 2015 година дизайнерът пуска своя собствена линия, но в момента Максуел е на върха на модната индустрия. През март той зае мястото си като съдия в предаването „Топдизайнери“, а през май облече Лейди Гага за Met Ball, където певицата смени три тоалета на червения килим.

Но юни беше месецът на Максуел. Той спечели наградата за най-добър женски дизайнер на наградите CFDA. Брандън говори открито за връзката си с Гага и я описва като нещо, което е променило живота му. „Нашите отношения са страхотни, защото, когато животът ти се променя, имаш човек до теб, който разбира през какво преминаваш“.

дизайнер

Лейди Гага на Met гала. Снимка: Reuters

Неговите дизайни са вдъхновени от собствените му преживявания, а не от днешната мода. „Мога да погледна всяко едно мое шоу и да ви кажа през какво съм преминавал тогава. Дизайните ми за пролет 2019, например, са един голям купон“.

Следващата му колекция обаче е на съвсем различно ниво. Дрехите са малко по-скучни, като цветните тоалети са заменени от черно-бялата гама. Това се дължи на факта, че в края на 2018 година майка му е диагностицирана с рак на гърдата.

дизайнер

Брандън Максуел с майка си. Снимка: Getty

„Обичам да карам жените да се чувстват добре и това, че най-важната жена в живота ми се чувстваше ужасно, беше много трудно за мен. Бях гневен на всичко и смятам, че дизайните ми го показват“, признава той. В края на шоуто си, Максуел излиза с майка си, за да се поклонят заедно на публиката.

Хубавата новина е, че майка му вече се възстановява от коварната болест, а дизайните му продължават да се вдъхновяват от най-близките му приятелки, сред които е и Лейди Гага.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари