IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тя е богатство за целия свят! Британската икона Хелена Бонъм Картър

31 октомври 2019 16 30

Актрисата е на корицата на Harper's Bazaar

Снимка: Harper's Bazaar

Краят на годината наближава и това означава, че трябва да бъдат раздадени множество награди. Актрисата Хелена Бонъм Картър се сдоби с една от тях, а именно – тази за Британска икона. Това ѝ отрежда място и на корицата на списание Harper's Bazaar, с което върви и обширно интервю.

Бонъм Картър не е много позната на широката публика, но запалените киномани трудно ще отрекат таланта ѝ. Тя успява да изпълни всяка роля с невероятен замах и да накара зрителя да я намрази в един, но да я обикне в друг филм. Така тя влиза в обувките на прекрасната художничка и писателка Биатрикс Потър в документалната лента за живота ѝ.

Helena

Снимка: Harper's Bazaar

Разбира се, не можем да подминем и ролята ѝ на кралица Елизабет в „Речта на краля“, както и тези в „Боен клуб“, „Клетниците“ и много други. Един от най-запомнящите се персонажи на Бонъм Картър обаче е този на Беатрикс Лестрандж в поредицата за Хари Потър. Тя толкова добре влиза в обувките на злата магьосница, че много от почитателите на филма наистина мразят актрисата.

Тя се вписва чудесно в такъв тип роли, тъй като излъчването ѝ е малко студено, което още повече ѝ дава предимство да бъде злодей. Хелена е и Червената кралица в „Алиса в страната на чудесата“, но сега ще я видим в много по-различна светлина.

Актрисата влиза в третия сезон на историческата драма „Короната“, разказваща за живота на кралица Елизабет II и цялото кралско семейство. Бонъм Картър ще бъде принцеса Маргарет и ще играе рамо до рамо с носителката на „Оскар“ Оливия Колман, която пък ще е самата кралица.

Helena

Снимка: Harper's Bazaar

Картър е била с едни гърди напред пред конкуренцията за ролята, тъй като лично е познавала покойната принцеса Маргарет. „Беше дългогодишна приятелка на чичо ми Марк. Той беше част от охраната на Маргарет и кралица Елизабет. Запознават се и мисля, че дори са имали нещо като романс. Той беше доста красив...“, казва актрисата пред Harper's Bazaar.

Все пак Марк и Маргарет си остават само приятели, а Бонъм Картър присъства на няколко партита, на които лично се е запознала с принцесата. „Маргарет беше сама с питие в ръка и ми каза „О, Хелена, надявам се да се подобряваш в актьорството“, спомня си актрисата.

Роднините на Хелена също не са за подценяване. Дядо ѝ успява да помогне на хиляди евреи да избягат от окупираната Франция и така спасява живота им. Баба ѝ, от своя страна, е първата жена президент на Либералната партия.

Helena

Снимка: Harper's Bazaar

И въпреки че избира сама да бъде в Холивуд, признава, че не обича светлината на прожекторите. Казва, че се изнервя на папараците, които постоянно нарушават личното ѝ пространство и съвсем наскоро я снимаха с новия ѝ приятел.

Точно затова тя се опитва да върви срещу очакванията на всички и често може да я видите в нестандартни тоалети на официални събития или с интересни аксесоари. Тя е една от малкото известни личности, които не са се подлагали на операции и се радва на своите 50 години.

Мокрият Джейсън Момоа откровено за любовта и киното

Макар да е познавала лично принцеса Маргарет, Бонъм Картър прави обширно проучване за ролята си в „Короната“. Тя прочита много биографии, среща се с приятелите на принцесата, както и с личния ѝ фризьор. „Прекараха часове да ми разказват за нея, защото са я обичали толкова много“, казва пред Harper's Bazaar тя.

Helena

Снимка: Harper's Bazaar

Всеки има различни спомени за Маргарет – от това, че е трябвало да се движи бавно, защото целият свят я гледа, през минималното усилие, с което слагала червилото си и се стигне до решаването на кръстословицата само за 11 минути. „Всичко това ме накара да настръхна“, казва Картър.

Тя признава, че книгите не са ѝ дали това, което близките на Маргарет са успели. „Можеш да си напълниш главата с биографични факти, но те не ти дават същата енергия, същото присъствие на човека“. Бонъм Картър стига дотам, че дори се свързва с медиум, за да ѝ помогне да стигне до духа на Маргарет. Повече за тази история може да прочетете тук.

Helena

Снимка: Harper's Bazaar

Актрисата споделя, че прави всичко това, защото иска да произведе колкото се може по-близък персонаж до истинската Маргарет. „Ако някой се държи грубо, най-вероятно има причина за това. Често това означава, че човек е тъжен и нещастен“, споделя Бонъм Картър за държанието на Маргарет.

Хавиер Бардем, Чанинг Тейтъм и още звезди, които са били стриптийзьори

В личен план Бонъм Картър се намира в чудесен период. Въпреки че се раздели с режисьора Тим Бъртън, от когото има и две деца, тя отново е щастлива. „Връзката приключва, тъжиш, след това ти омръзва и решаваш да продължиш напред. В момента съм много щастлива с друг човек. Като една магия в живота ми е“.

Helena

Снимка: Harper's Bazaar

Професионално, актрисата също не може да се оплаче. В момента тя е спокойна, че въпреки годините си, тя отново е една от звездите на Холивуд. „Когато навърших 50, бях притеснена, че всичко ще тръгне надолу“. Но се получава точно обратното. Освен в „Короната“, можем да видим Бонъм Картър в Enola Holmes, който е част от вселената на Шерлок Холмс.

Helena

Снимка: Harper's Bazaar

И въпреки че не харесва много родната си Великобритания, Хелена Бонъм Картър е носител на наградата „Икона на Великобритания“. Но ние можем да поспорим малко с тази титла, защото актрисата е икона и богатство не само на Англия, а на целия филмов свят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари