IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спа процедури, с които да се освежите през зимата

22 февруари 2020 15 00

Пробвайте масаж на водно легло

Pixabay

Зимата е сезонът, в който не получаваме достатъчно слънчева светлина. Тогава кожата ни се изсушава и загрубява поради това, че пренебрегваме грижата за нея. Освен това времето навън ѝ влияе зле. В комбинация с напрежението, което имаме всеки ден и недоспиването, се получават тъмни кръгове под очите, торбички и бръчки.

Качествената почивка е чудесен начин за възстановяване на тялото след дългия работен ден. Едно от нещата, с които може да релаксирате, са най-различни спа процедури и терапии. Те помагат за регенерацията на кожата, премахват токсините от организма и имат още куп ползи за тялото.

Ето няколко спа процедури, с които да се освежите през зимата:

спа, ароматни

Pixabay

Халотерапия

През последните две години солните стаи стават все по-популярни. Халотерапията или лечението със сол, прави чудеса с кожата, подобрява дихателните пътища и има още куп ползи за организма, защото помага при определени хронични проблеми.

Халотерапията не е вид масаж. При нея трябва да стоите за около час в специално оборудвана стая, в която на определен период от време се впръсква сол във въздуха. Има шезлонги, на които може да се разположите удобно и да слушате релаксираща музика. Вдишването или инхалациите в помещението, имат противовъзпалително действие. Особено през зимата, то ще ви предпази от вирусите, които върлуват навън.

солна стая,

Istockphoto

Масаж със свещи

Препоръчва се за подобряване състоянието на кожата. Топлите етерични масла я подхранват, хидратират и тонизират. Освен това масажът помага при мускулни схващания.

Спа терапията включва и нежен пилинг, при който се премахват мъртвите клетки. Тя е подходяща и за детоксикацията на кожата, намалява стреса и натрупаното в тялото напрежение.

масаж, свещи

IStockphoto

Антицелулитен масаж

Освен масаж, с който да се отпуснете и да сложите край на схващането, може да помислите за някои зони, по които вече имате целулит. Например бедрата и дупето.

Само с хранителен режим и спорт няма как да се справите с неприятния проблем. Антицелулитният масаж помага за по-лесното разнасяне на лимфните задържания в кожата. Той подобрява кръвоснабдяването на тъканите, което е предпоставка за по-доброто кръвообращение и по-лесното изгаряне на мазнините.

Антицелулитен масаж е подходящ и за детоксикация през зимата.

антицелулитен масаж

IStockphoto

Водно легло с масаж

Много хотели предлагат лукс стаи, в които има водни легла. Доказано е, че спането на тях е много по-сладко и помага на тялото да изпадне в покой по-лесно. Но някои спа центрове разполагат със специални водни легла, които са с масажиращи функции.

Леглата имат различни степени на налягане на водата, както и видове масажи – за цялото тяло или за отделни части. Един час на уреда отпуска и намалява стреса, отпуска мускулите, подобрява циркулацията на кръвта. Кожата изглежда по-хубава заради повишеното количество кислород към клетките. От друга страна масажът увеличава кръвта в нервната система и действа успокояващо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари