IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великденски маникюр у дома – как да си го направите?

15 април 2020 10 50

Даваме ви четири идеи

Pixabay

Това че сте затворени у дома и излизате само до магазина, не означава, че не трябва да се грижите за външния си вид. Освен с приготвянето на домашни маски, гримирането и прическите, може смело да експериментирате с маникюра.

Наред с кожата, ноктите също загрубяват заради непрестанното миене на ръцете по време на изолация. Освен за хидратирането, трябва да помислите за почистване и пилене на нокътните плочки, както и да им нанесете заздравяващ лак. А ако искате да повдигнете духа си за Великден, може да пробвате няколко лесни идеи за лакиране у дома.

След като боядисате яйцата и премахнете боята по кожата, оформете ноктите и ги изрисувайте така, че да приличат на писани яйца. Може да ползвате четка, с която да направите пръски по тях или ефектни зайчета; върха на химикал, с който да нанесете точки или пък залепващи се стикери, за да постигнете различни геометрични цветове.

Tialoto.bg подбра за вас 4 идеи за великденски маникюр, от които да почерпите вдъхновение:

1. Пъдпъдъчи яйца

Боядисвали ли сте пъдпъдъчи яйца? Те са много по-малки в сравнение с кокошите, при това по тях има ситни точки или нещо като пръски. Много лесно може да пренесете този ефект върху ноктите си. 

Лакирайте ноктите си в един основен цвят или няколко, като с помощта на четка от черен лак и клечка, ги напръскайте леко, за да получите шарките на мъничките яйца. Изчакайте да изсъхне хубаво и поставете безцветен лак отгоре. 

Ако искате по-хубав ефект, използвайте матов лак. 

2. Великденски заек

Зайчетата присъстват в декорациите за празника. Защо да не нарисувате по едно и на ноктите си. Тук може да съчетаете различни техники – например френски маникюр на една част от плочките, а на друга – усмихнатите клепоушковци. Или пък по-шарен вариант – с пъстри яйца и между тях великденският заек. 

3. Детски мотиви

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @simply_cute_polish на

Този е доста по-весел и многоцветен, подходящ както за малки, така и за големи. Може да лакирате ноктите във светлосиньо, жълто или зелено, като върху всеки един изрисувате зайче, пиленце, което се показва от счупеното яйчице, трева и цветя...

Впрегнете въображението си, за да направите сладки рисунки по ноктите. 

4. Цветя и пеперуди

Все пак Великден е типично пролетен празник. Дори в много страни децата търсят скрити яйца сред зеленината и цветята. Навън летят пеперуди и пеят птички. 

Включете по някакъв начин флоралните мотиви в маникюра. Разбира се, тук се изискват повече търпение и умения. 

Останете #ОтговорниВкъщи и се забавлявайте. Ето и още идеи за маникюр, които може да изпробвате в следващите няколко дни: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари