IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слуз от охлюв – тайната на Емили Ратайковски за перфектна кожа

16 май 2020 13 30

Странно, но факт

Снимка: БГНЕС

Емили Ратайковски успява да изглежда невероятно по всяко време. Независимо дали е на червения килим, на корица на списание или у дома, звездата бързо се превръща в тема номер 1, а много жени по света ѝ завиждат. Според някои, всичко това се дължи на хубави гени и наследствена красота, но истината е, че Ратайковски полага огромни грижи за визията си.

Звездата често споделя своите разкрасителни процедури и доста от феновете ѝ ги повтарят. Една от тях обаче накара много от последователите да се зачудят дали Ратайковски не е полудяла, или просто се шегува. В Instagram тя публикува видео, в което разкрива някои от тайните си за красота и сподели, че използва съставка, за която много от нас не подозират.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Става въпрос за слуз от охлюви. За да се справи с проблемната кожа по време на изолация, Емили залага на нещо по-различно и странно. „Кожата ми направо полудя в първите дни на карантината“, казва тя. Звездата показа какви продукти използва у дома, но нито един от тях не впечатли феновете ѝ, колкото слузта от охлюви.

„Сега използвам слуз от охлюви, да, охлюви“. Въпреки че в повечето страни тези животни се използват за храна, в Корея те могат да бъдат включени и в козметични продукти. Един такъв пример е спрей, който съдържа 96% охлювна слуз. Със сигурност това не звучи никак добре, за да го сложим на лицето си, но експерти твърдят, че е доста полезно.

Според тях, слузта лекува всичко – сухота, депигментация и дори акне. Откъде идват магическите сили на съставката? Слузта от охлюви служи като естествен източник на хиалуронова киселина, която е известна със своите антибактериални свойства и помага за борбата с акнето. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Също така няма нужда да се притеснявате за благосъстоянието на охлювите, от които се извлича ценната съставка. Козметичните компании уверяват, че не нараняват животните по време на процеса на събиране на слузта. Охлювите просто се плъзгат върху мрежеста повърхност докато материалът улавя съставката, която остава в следите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари