IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холографска коса – най-новият хит в боядисването

22 юни 2020 12 30

Преливане на цветове от ново поколение

IStockphoto

Миналото лято станахме свидетели на една и съща тенденция в дрехите, аксесоарите, дори в маникюра – холографията. Година по-късно, тя все още властва и все по-често виждаме ранички, паласки, обеци, портмонета и какво ли още не в преливащи цветове. Поставени срещу слънцето, те имат страхотни отблясъци. 

Тези, които обичат да експериментират и се обличат по-нестандартно, могат да използват и най-новия хит в боядисването – холографска коса.  
За да се постигне преливащият ефект, колористите използват метални или пастелни нюанси, които се поставят чрез специална техника с натискане, обяснява коафьорът Чиала Мавричи. По думите ѝ, някои нейни колеги използват стъкло и на него поставят един до друг цветовете, след това „ги отпечатват“ върху косата. 

Сред най-популярните прически с холография е русата коса, която в средата има цветовете на дъгата. Най-често се използват лилави, розови и светлосини нюанси, за да се получи крайният резултат. 

Фризьорите могат да поставят холография на различни участъци от косата – както в корените, така и по краищата. Но един от най-добрите варианти е цялата коса да е с преливащи цветове. 

Важно е да отбележим, че трендът в боядисването се използва най-често при руса или сива коса. Има и варианти за боядисване на кестенява, но там ефектът е съвсем различен. 

Вижте няколко варианта на холографска коса, които се търсят по салоните в момента: 

* * *

* * *

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари