IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр вкъщи: 4 причини да слагате основа за лак

10 август 2020 16 30

Тя го прави по-дълготраен

Снимка: Istockphoto

Все повече жени не ходят на маникюр, а си лакират и декорират ноктите вкъщи. Това спестява доста пари, но крайният резултат не е толкова дълготраен в сравнение с този, получен в салоните за красота. Главната причина за това са не само техниката и лаковете, които се ползват, а и липсата на основа. 

Колко често си слагате безцветен лак за основа преди да си направите маникюр у дома? Най-често ние жените пропускаме тази стъпка, за да не губим твърде много време, а и смятаме, че по този начин ноктите ще изсъхнат по-трудно. Истината е, че грешим!

Поставянето на основа и лакирането след това удължава живота на маникюра и предотвратява образуването на някои несъвършенства по плочките. 

Ето 4 причини, поради които трябва да ползвате основа за лак

1. Гарантира дълготраен маникюр

Най-голямото предимство на безцветния лак, който се ползва за основа. Повечето от тях съдържат целулоза, благодарение на което той прилепва плътно по нокътя и прави маникюра по-издръжлив. 

След нанасянето на основа, лак и рисуването на декорации, ноктите могат „да се запечатат“ с топ лак. Така маникюрът ще издържи поне една седмица. 

лак за

Pixabay

2. Укрепва ноктите

Различните основи за лак съдържат подхранващи съставки като витамин Е, калций и други. Те навлизат в ноктите и с течение на времето ги правят по-здрави. 

Ако поставяте основа всеки път преди да си направите маникюр, ноктите ви ще укрепнат повече и няма да се чупят толкова лесно. 

3. Помага при някои проблеми 

Основите са съставени от формули, които  помагат при различни проблеми с ноктите. Освен че намаляват чупливостта, те са ефикасни и при пожълтяване. След употребата им, плочките постепенно възвръщат цвета си. 

маникюр Pixabay

Pixabay

4. Предотвратява оцветяване на плочките 

Ако често се лакирате с пъстри цветове и забравяте да поставяте основа, не се учудвайте, че плочките са оцветени дори и след използването на лакочистител. Причината е, че някои лакове са с пигменти, които се заличават по-трудно. 

От друга страна, определени марки ползват по-тежки съставки, които могат да нарушат горния слой на нокътя. Това може да доведе до оцветяване, разслояване или получаване на неравности по ноктите. 

Бонус

Не бъркайте основата с топ лак. Първият продукт се поставя преди лакиране, а вторият – за „запечатване“ и по-дълъг живот на декорациите. Двата са с различни съставки и действие. 
 

маникюр Pixabay

Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари