IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ягодов маникюр – 4 идеи, които да пробвате

23 юли 2020 12 30

Трябва да имате хубав лак в червен цвят и апликатори

Pixabay

Търсите ли идеи за летен маникюр? След като по време на социалната изолация се справихте сами с оформянето и декорацията на ноктите, защо да давате пари в салона сега? А и през лятото всички ние носим доста по-пъстри и разнообразни като модели дрехи, ето защо е хубаво да сменяме лаковете по-често. 

Плодовият или така наречен фрути маникюр, никога не излиза от мода. Той е най-актуален през лятото, когато всички ние похапваме с удоволствие диня, пъпеш, ягоди, череши, малини и  какви ли не тропически плодове. Затова често може да видите жени, които имат от тях по ноктите. 

След като през последните лета окраските на динята са най-често изобразяваните върху ноктите, доста дами залагат на ягодов маникюр. Червеният плод се рисува лесно, стига да имате поне 3-4 лака в различни нюанси. 

Ако имате бански, някоя плажна чанта, тениска, бижу с ягодки или просто искате нещо по-различно, може да си направите тематичен маникюр у дома. Предлагаме ви 4 идеи, които да изпробвате: 

1. Ягоди на бяла основа

Този ягодов маникюр става много лесно. Трябва само да оформите ноктите с пилата (за предпочитане да ги затъпите) и да нанесете бял цвят отгоре. После с помощта на червен лак със средна по големина четка оформяте петно във формата на плодчето. Отгоре слагате 3 точки с жълт или бял цвят, разположени шахматно, като накрая със зелено рисувате листенцата на ягодата. 

Не е нужно да поставяте топ лак, защото рискувате да размажете току-що получената ягодка.

На някои от ноктите може да направите и по две ягодки, стига да имате търпение. 

2. Френски ягодов маникюр 

Тук ягодата е по цялата нокътна плочка, само че вместо френска бяла лента, тя е зелена, но формата ѝ е по-различна. 

За да ви се получи перфектната ягодка, трябва да поставите червен лак за основа и докато той все още не е изсъхнал, да нанесете зелена лента на върха. После с клечка за зъби или игла разтегляте (както се вижда на снимката), за да получите нещо като листенца. Накрая с помощта на апликатор добавяте няколко бели точки върху червеното.

Може само част от ноктите да са като ягодки, а останалите лакирани само в червено. Вие избирате. 

3. Малки ягодки на прозрачна основа 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от InaNails (@nailsbyina_) на

Този маникюр не е толкова натрапчив в сравнение с предишната идея, при която червеното доминира на всеки нокът. 

Поставяте безцветна или основа в телесен цвят, след което с червено оформяте дребни ягодки – по 3 на нокът (разположени където искате). Първо правите червената форма, после отгоре слагате няколко точки с бяло и накрая с тънка четка нанасяте ситни линии за листенца. 

4. Червено на бели точки и дребни ягодки 

Този ягодов маникюр е много нежен. При него половината от ноктите са с яркочервен цвят, върху който шахматно са разположени дребни бели точки. Останалите са с безцветна или бежова основа, а отгоре имат дребни ягодки. 

Отгоре може да се сложи топ лак, но с потупване, съвсем леко, за да не се размажат ягодките и точките. 

Надяваме се идеите за ягодов маникюр да ви харесат. Ето и други, които може да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари