IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наелектризиране на косата: Как да се справим с проблема?

13 декември 2020 18 00

Борбата е безмилостно жестока през зимата

Снимка: iStock

Вдигнете ръка, ако всяка зима падате жертва на наелектризирана коса. С настъпването на студеното време, носенето на шапка и шал е от съществено значение. Но тези аксесоари са част от причината косата ви да изглежда като увеселителен парк. Кичурите ви се разпиляват навсякъде, а борбата е безмилостно жестока. Доста често оставате от победената страна.

Какво всъщност причинява това наелектризиране? Не трябва да е чудно, че има нещо общо с електричеството. Когато всеки два подобни материала се търкат един в друг (в случая косата и шапката ви) в сухо време, това кара електроните да скачат от една повърхност на друга. Отделните кичури ще се съпротивляват един на друг и ще се разделят, създавайки онзи вид на косата, наречен „бръкнал в контакта“.

коса Pixabay

Снимка: Pixabay

За всеки, който има средна до дълга коса, борбата със статичното електричество е една от многото зимни борби, защото може да е трудно да се контролира и да се оформи хубава прическа. Но добрата новина е, че има няколко лесни решения на проблема. Двама от най-добрите фризьори в света споделят пред InStyle своите съвети как лесно да коригирате такава коса и как да предотвратите наелектризирането.

1. Хидратиращ шампоан

По време на сухи сезони като зимата, въздухът съдържа по-малко влага и затова е важно да използвате хидратиращ шампоан, за да предпазите косата от допълнително начупване. Фризьорката Анджела Сото съветва да заложите на продукт, който се бори със тези свойства на косата и не ѝ позволява да се наелектризира.

2. Масло

коса istock

Снимка: iStock

Фризьорът на знаменитостите Алекс Браун препоръчва да прокарате подхранващо масло през косата ви, когато е още влажна. По този начин допълнителната влага ще помогне да се предотврати наелектризирането, след като косата изсъхне. Може да заложите на лека, хидратираща формула, която не причинява допълнително омазняване и не тежи на скалпа.

3. Йонен сешоар

„Използването на йонен сешоар е чудесно решение. Той отделя отрицателни йони, които помагат за по-бързото изсушаване на косата без висока температура на струята“, казва Сото пред InStyle. Освен това, някои от продуктите имат способността да хидратират косата докато тя изсъхва. Когато се сушите и едновременно с това се решете, избягвайте да се подсушавате с кърпа. Поддържането на достатъчно количество вода в косата ще я запази мека и блестяща.

4. Почиствайте четката си

четка за

Снимка: iStock

Подобно на инструментите, които използвате за нанасяне на грим, и вашите четки за коса се нуждаят от добро почистване. Може да ги измиете с веро за съдове, което ще помогне да се премахне цялото натрупване на продукти, които използвате след баня. Също така това ще предотврати наелектризиране.

5. Крем за коса

Тъй като продуктите за текстуриране често съдържат алкохол, те могат да изсушат косата, което искаме да избегнем през зимата. Вместо това, е добре да заложим на продукт на основата на крем, когато оформяме прическата си. Прокарването на подобен крем през краищата може бързо да премахне наелектризирането.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари