IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зехтин – основна съставка в козметичните продукти на Дженифър Лопес

7 декември 2020 18 00

Колекцията на изпълнителката излиза на пазара на 1 януари 2021 година

Снимка: БГНЕС

Повече от две десетилетия Дженифър Лопес е икона в поп културата.

Дебютирайки през 1991 година в телевизионното шоу „In Living Color“, до днес звездата е изиграла множество различни роли. От участие във филмови хитове до работа зад кулисите като моден дизайнер и създаването на вечни хитови песни, Лопес всъщност е постигнала всичко... е, почти всичко.

През годините станахме свидетели на професионалната трансформация на Джей Ло, но има нещо у нея, което тепърва ще се променя – нейният безгрижен, младежки блясък. Години наред светът наблюдава изпълнителката със страхопочитание, чудейки се какви са тайните ѝ за красота и как можем да запазим красотата на 20-те си години, когато остареем. Но докато Лопес е постигнала точно това на 51 години, тя не обича да ѝ казват, че изглежда добре за възрастта си. „Искам просто да ми кажете, че изглеждам добре. Това е. Без възраст, без нищо“, заявява тя.

За щастие на жените, Джей Ло иска да се погрижи и за тях. Ето защо тя най-накрая е готова да разкрие всичко, което сме искали да знаем за нейната грижа за кожата. Звездата пуска на пазара JLo Beauty, като наскоро разкри съвсем малко за продуктите си пред група журналисти. Хубавото е, че съставките в козметиката на звездата не са направени от злато, което прави стоката по-достъпна за обикновения човек.

Вместо да залага на диамантен прах и капки от златно масло, звездата избра да се придържа към корените си, използвайки зехтин като основна съставка в цялата си козметична колекция. „Майка ми казваше, че зехтинът е лекарство за всичко“, казва изпълнителката. Тя добавя, че именно него е използвала през годините в рутинната си грижа за кожата, защото наистина вижда ефект. Именно затова първото нещо, което е казала на екипа зад JLo Beauty е, че иска да има екстракт от зехтин в основната формула.

Маслиновият комплекс, открит в продуктите, е смес от четири части – сквалан, ферментирал зехтин екстракт от екстра върджин зехтин и екстракт от маслинови листа, които помагат за доставянето на антиоксиданти в кожата. В клинични опити е доказано, че зехтинът помага за хидратацията през целия ден, което води до по-блестяща и здрава кожа. Дженифър Лопес стартира колекцията си с осем продукта, като най-скъпият от тях струва 79 долара.

Почистващият крем нежно премахва омазняването и грима, използвайки гликолипиди. В същото време оризовите трици, кокосовите орехи и коренът от японски дрян успокояват раздразнението. Маслиновият комплекс привлича влагата обратно в кожата, създавайки сияйна визия.

Серумът е друг продукт, който ще намерите в колекцията на изпълнителката. Според самата нея, след употребата му „веднага ще получите блясък и изпъване на кожата“. Магията е във формулата, която включва захарна матрица, която помага за повдигане, което ще почувствате веднага. Включва и фермент от японско саке, който изсветлява кожата. Заедно със серума е добре да използвате и маските за лице. Накиснете една в 300 мл вода, като всяка маска съдържа в себе си наушници, за да сте сигурни, че ще стои плътно върху кожата ви, за да подейства.

Другият крем, който ще намерите в колекцията на Джей Ло помага за подхранване на кожата. Той съдържа изпитани съставки като хиалуронова киселина, пептиди и фермент, получен от дрожди. Освен че се кълне в зехтина, слънцезащитата също играе важна роля в режима за красота на Лопес. Преди тя е използвала подобни продукти като овлажнители всеки ден. „Момичетата трябва да използват слънцезащита още на 12 години, за да запазят кожата си млада“, казва изпълнителката.

Очният крем е следващият продукт, който ще ви изкуши. Пептидите и захарната матрица работят заедно, за да минимизират появата на фини линии и да повишат сиянието и блясъка с течение на времето.

Въпреки че всяко едно от тези неща е близко до сърцето на Лопес, тя признава, че серумът е любимият ѝ продукт. Що се отнася до бъдещето на JLo Beauty, очаквайте скоро колекцията да се разрасне и до грижа за косата. „Не само лицето ми страда от натоварения график. Косата ми също изпитва трудности с постоянната обработка и топлина, която получава“, казва тя пред InStyle.

Колекцията JLo Beauty ще бъде пусната на 1 януари 2021 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари