IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ботокс на грешното място – инфлуенсър разказва какви са последствията

9 април 2021 12 30

Уитни Буха получава проблеми с очите

IStockphoto

Тя е млада, красива и не се срамува да застане пред камерата, за да покаже как се облича, гримира и какви трикове ползва, за да поддържа своята визия. Тя е Уитни Буха, лайфстайл блогър от Чикаго, който решава да си сложи ботокс на лицето – решение, което ѝ донася куп проблеми.

След като ѝ вкарват протеина за елиминиране на бръчките, едното око на русокоската остава широко отворено, докато другото се притваря. Това се случва, защото не ѝ поставят инжекцията на правилното място, с което засягат очните нерви. Заради смущаващото изражение на лицето ѝ и трудностите, които среща, за да се оправи, жената посвещава серия от публикации за рисковете, които крият разкрасителните процедури.

„Това е толкова смущаващо и аз наистина не искам да го показвам, но всички ми казват: „Можем ли да го видим?“, коментира авторката на блога „Something Whitty“. По думите ѝ, тя дори и не подозирала, че може да ѝ се случи такова нещо вследствие на ботокс, инжектиран твърде близо до окото. И тъй като много жени като нея прибягват до него, тя е длъжна да разкаже за последствията, които получава.

Какви рискове крие ботоксът на грешното място?

Уитни се информирала отлично за процедурата, избрала внимателно и мястото, на което да ѝ я направят. Но не очаквала, че след като се прибере, дясната ѝ вежда ще се вдигне рязко. Веднага щом се погледнала в огледалото, се върнала в клиниката. Добавили ѝ още малко ботокс в лявата страна, но нещата излезли извън контрол.

Буха се снима всеки ден и показва как едната ѝ страна е по-повдигната в сравнение на другата. Среща се и с много лекари, които ѝ обясняват, че ботоксът е нарушил зрението ѝ.

Инфлуенсърката споделя видеа в Instagram, в които изпробва най-различни неща, за да оправи лицето си – от поставяне на топли превръзки, до капки или лечение с вибрации.

„Чувствам, че съм преодоляла най-лошото... Сега усещам, че лявото ми око изглежда почти нормално“, коментира тя за напредъка ѝ.

Според пластичния хирург Адам Колкър, странични ефекти от ботокса като тези на Уитни, се срещат твърде рядко. Той обяснява пред Allure, че понякога така нареченото „сънливо око“, промяна на клепачите и веждите, се наблюдават при едва 1 до 5% от случаите. Болка на мястото на инжектирането, както и главоболие, са други неразположения, които се наблюдават.

Уитни иска да предпази жените, желаещи да сложат ботокс

„След известно обмисляне реших да споделя историята си, защото осъзнах колко малко хора знаеха, че птозата на клепачите може да бъде страничен ефект от ботокса – и аз, включително“, разказва тя пред списание People.

Днес състоянието на жената се подобрява, а след като тя разказва за проблема, получава както подкрепа, така и множество въпроси от жени, които ѝ казват, че са шокирани и вече гледат по друг начин на процедурата.

„След като започнах да споделям, получих толкова много съобщения от хора, които са преживели нещо подобно или от такива, които нямат представа, че това може да се случи“, добавя Буха и съветва всеки, който иска да си сложи ботокс, да се консултира със специалист предварително, за да не му се налага да ходи по лекари като нея.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари