IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къса прическа: Как да изберете правилната за вас?

22 април 2021 16 30

Трябва да определите формата на лицето си

Снимка: iStock

Ако през целия си живот сте имали дълга коса, отрязването ѝ може да бъде абсолютно ужасяващо. Това, което прави скъсяването по-малко страшно, е да имате гаранция, че каквато и прическа да изберете, ще изглеждате добре след излизането си от салона. Тук идва моментът, в който трябва да определите формата на лицето си и да се съобразите с нея.

Независимо дали е във формата на сърце, овал, кръг или квадрат, стилистите могат да вземат под внимание формата на лицето ви, за да създадат персонализирана и красива прическа. За да ни кажат кои са най-подходящите къси стилове за всяка жена, на помощ идват художественият директор на Glamsquad Джовани Вакаро и фризьорката на знаменитости Шерил Бергами.

„Винаги се опитваме да дадем на клиента това, което иска, но също така да им дадем това, от което имат нужда и което да изглежда страхотно“, казва Бергами пред InStyle. Двамата експерти споделят 7 прически за къса коса, определени според формата на лицето.

1. Първи номер

Тифани Хадиш

Снимка:БГНЕС

Ако търсите голяма промяна и смел поглед, почти голата глава е решението за вас. Бергами казва, че лицата с овална форма са най-подходящи за този стил. Вземете пример от актрисата Тифани Хадиш, чиято прическа изглежда шикозно и изтънчено в комбинация с овалното ѝ лице.

2. Къс Боб

Дуа Липа

Снимка:БГНЕС

Бергами казва пред InStyle, че подстригването в стил Боб е универсално, което означава, че работи почти върху всяка форма на лицето. Ако търсите някакъв по-остър външен вид, заложете на прическа като тази на Дуа Липа, като разделите косата си по средата.

3. Многослоен Боб

Ако искате да опитате стила Боб, но търсите нещо малко по-меко от горния пример, опитайте многослойния стил. Тази прическа се комбинира най-добре с лица с квадратна форма. „Добавянето на мекота е ключово за тези лица. Не искате дължината на косата ви да стига до брадичката, а да бъде сантиметър или два по-надолу“, казва Джовани Вакаро пред InStyle.

Оливия Уайлд

Снимка:БГНЕС

Когато оформяте косата си, художественият директор препоръчва да добавите обем в корените или да заложите на прическа с овална форма вместо да я изправяте.

4. Дълъг Боб

Ако искате да скъсите косата си, но не прекалено много, заложете на дългия Боб, който е известен още и като „лоб'. Кръглите лица, като това на Криси Тейгън, си пасват идеално с този стил. Според Вакаро, това се дължи на по-мекия характер на прическата. „За дамите с кръгли лица предлагам да се избягват къси бретони и вместо това да се заложи на нещо малко по-дълго“, казва той.

Криси Тейгън

Снимка:БГНЕС

Добавя, че обемът на правилните места е от съществено значение, като той трябва да е съсредоточен във високите части на косата, а не в краищата ѝ.

5. Бретон

Зендая

Снимка:БГНЕС

Бретонът и късата коса вървят ръка за ръка. Бергами казва, че квадратните, овалните и кръглите форми на лицето изглеждат най-добре с бретон. Добавя, че има толкова много стилове, от които може да избирате, че всичко зависи от вашето желание и съветите на фризьора ви.

6. Пикси

Зоуи Кравиц

Снимка:БГНЕС

Ако имате овална или кръгла форма на лицето, трябва да заложите на пикси. Според Бергами, фризьорът ви може да промени прическата, за да може тя да бъде по-подходяща за лицето ви. Към пиксито може да се добави бретон или допълнителни слоеве, ако ви се струва твърде късо. Вземете пример от Зоуи Кравиц, която оформя прическата си по толкова различни начини.

7. Дълго пикси

Ако искате пикси, но нямате смелост да отрежете толкова много коса, тогава погледнете към Джейда Пинкет Смит. „Обичам модерното пикси, което ви позволява да носите косата си назад“, казва Вакаро пред InStyle. Той съветва да помислите за по-къси слоеве с мек бретон или пикси, съчетано с обръсната странична част.

Джейда Пинкет

Снимка:БГНЕС

Подобна прическа ще ви позволи да си поиграете с оформянето ѝ, като може да я носите назад или пък да я отметнете настрани, комбинирайки я с бретон. Възможностите ви са безкрайни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари