IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Късият боб на принцеса Даяна – вдъхновение за нова прическа

1 май 2021 18 00

Той не изисква голяма поддръжка

БГНЕС

Много жени искат да имат дълга коса и понякога не се подстригват с месеци, за да може след това да си правят най-различни прически с плитки, къдрици, фибички и какво ли още не. Но има и доста, които предпочитат да имат по-къси кичури и не полагат кой знае колко грижи за тях. След стила мълет, който се завърна, но не допада на всяка една от нас, късият боб е идеалното решение за промяна. Вдъхновение за него ни дава не кой да е, а покойната принцеса Даяна.

Стилисти разкриват пред британския Glamour, че най-подходящата прическа за пролетта е късият боб на майката на Уилям и Хари, която бе емблематична за нея. И макар да не сме в 80-те, има какво да вземем от нейния стил.

Експериментирайте с дължината и пластовете

Това обяснява Райън Трайгстад, който се грижи за косите на много знаменитости в Ню Йорк. Говорейки за прическата на принцеса Даяна, той пояснява, че тя все още е модерна, но при някои жени може да се променят малко пластовете и дължината на кичурите, за да им отива повече.

Хари и

БГНЕС

„... Всичко се свежда до начина, по който я оформяте... Повечето от нейните дължини биха изглеждали страхотно на всеки, но ако чертите на лицето ви са за пикси, изберете по-къса дължина. Ако формата на лицето ви е по-нежна, по-дългият боб е по-подходящ“, казва още той пред Purewow.

Коафьорът е категоричен, че прическа като тази на принцеса Даяна, не бива да се стилизира по никакъв начин. Просто косата се измива, суши и най-много да я минете с гребен отгоре. Това е напълно достатъчно. Ето защо е идеална за онези, които обичат лесната поддръжка.

Добавете малко обем

Все пак, в повечето случаи бившата съпруга на принц Чарлз не е използвала издухване с четка или пък преса, за да оформи своя къс боб. Просто естествената ѝ коса е леко чуплива. Но ако вашата е по-тънка, може да извиете леко краищата ѝ настрани или да ѝ добавите лек обем в корените, но не прекалявайте.

Даяна Getty

Getty

Носете снимка в салона

Прическата на принцеса Даяна е разпознаваема и всеки фризьор може да ви я направи. Но все пак има периоди, в които тя е била с по-къса или малко по-дълга коса. Ето защо, ако искате нещо конкретно, отидете с нейна снимка в салона, обяснява Трайгстад и дава пример с нейната коса на корицата на Harper’s Bazaar през 1991 г.

Иначе в наши дни с подобни прически видяхме Кая Гербер, Ема Корин, Елизабет Дебики и Кристен Стюарт, които също може да копирате за новата си визия.

Елизабет Дебики,

БГНЕС

Ето и още идеи за прически, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари