IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически лято 2021 – кой вид боб е най-актуален?

25 май 2021 12 30

Време е за промяна и то каква

IStockphoto

Пролетта предразполага към промяна – не само в стила на обличане, но и в прическата. Ако сте избрали сезона, за да се боядисате, но още не сте сигурни каква подстрижка искате, то сега е моментът да разгледате различни варианти и да изберете вашата. И тъй като лятото наближава, ще ви посъветваме да отрежете част от своята грива на каре.

Така нареченият боб е една от тенденциите за 2021 г. Досега срещахме френски или вълнообразен в среден размер, до дълъг, който стои чудесно както на руса, така и на по-тъмна коса. Но с повечето слънчеви лъчи излиза на преден план бобът, наричан от световноизвестните коафьори „paper cut“.

Какво представлява бобът в стил „paper cut“?

Ако погледнете няколко снимки, ще забележите, че косата е с перфектна права линия, сякаш някой е взел ножицата и я е изрязал от хартия. Кичурите са оформени така, че има изключителна симетрия между ширината и дължината, които образуват прав ъгъл.

Прическата е ефирна и лека, идеална за лятото, но за онези, които могат да се грижат добре за нея. Нали се сещате, че за да може косата да бъде идеално гладка и права, сякаш току-що е подстригана, трябва да се изправя със сешоар и четка или преса, при това редовно.

Кой може да носи прическата?

Ако имате по-фина и тънка коса, бобът „paper cut“ ще създаде илюзорното усещане, че тя е по-плътна и блестяща, обясняват стилисти пред Femina. И дават пример с певицата Дуа Липа и актрисата Розамунд Пайк, които харесват този тип късо каре.

Въпросната подстрижка, която ще е хит за лято 2021, отива най-вече на жени с кръгло или сърцевидно лице, защото го прави оптически по-тясно. Що се отнася до боядисаните коси, тя е по-подходяща за тези в розово, светлолилаво, оранжево или някой друг водещ нюанс, за предпочитане по-светъл.

Вижте няколко вида от въпросния вариант боб, които ще ви вдъхновят за нова подстрижка:

 

Ето и още идеи за прически 2021, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари