IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен грим: На мода ще са ярките цветове

18 юни 2021 10 30

Независимо от възрастта ви, трябва да опитате тази тенденция

Снимка: iStock

Летният грим е нещо съвсем различно от останалия. При него трябва да впрегнем цялата си креативност, за да създадем нещо перфектно, което в същото време няма да ни тежи или да се размаже след няколко часа. Разбира се, трябва да помислим за водоустойчиви продукти, които пък ще издържат на евентуалния кратък пороен дъжд, който може да се изсипе във всеки един момент от деня. Да не говорим пък за цветовата гама, която напълно трябва да бъде в тон с летните ни дрехи, които често са доста по-цветни от това, което предлага палитрата ни с гримове.

С толкова много изисквания рядко обръщаме внимание на тенденциите за красота през лятото. Често просто слагаме едно червило, по възможност по-неутрално, лека очна линия и излизаме навън. Все пак искаме да бъдем навреме в офиса, след като вече година сме били затворени у дома. А и липсата на вдъхновение за създаване на различен външен вид още повече ни кара да пренебрегнем гримирането.

Слава богу, че има социални мрежи, които могат да ни спасят във всеки един момент. Благодарение на TikTok, която набира все по-голяма популярност сред всички поколения, получихме вдъхновение за следващата ни лятна визия. В платформата се появиха видеа, на които потребителите демонстрират най-новия и цветен тренд сред гримирането – използването на все по-ярки нюанси.

Адвокатката и писателка Имани Ганди се похвали в социалните мрежи, че е нарисувала устните си в чест на Pride Month, използвайки всички цветове на дъгата. Към това тя добави златни и винено блестящи сенки за очи и много руж. Гримьорката и инфлуенсърка Кейти Хюз пък от години носи ярки, разноцветни сенки и вече спокойно може да каже, че тяхното време е дошло.

Според гримьорката Дони Дейви, която стои зад визиите на актьорите в сериала „Еуфория“, по-цветното лице ще е на мода през това лято. Тя често се смята за човека, който популяризира неоновите сенки и графичната очна линия. „Мисля, че единственото нещо, от което се нуждаете, е малко повече самоувереност. Няма нужда да сте професионален гримьор, да имате определена четка или продукт“, казва тя пред InStyle. Допълва, че се вдъхновява от всеки, който има смелостта да носи ярки сенки или червила, както и по-различен маникюр.

Дейви предлага да изпробвате новата тенденция като използвате цветове като корал или праскова за хора с по-светла кожа или бордо, тъмночервено или тъмнорозово за онези от вас, които се радват на по-тъмна кожа. „Малко цвят на лицето може да промени цялата ви визия“, казва гримьорката.

Освен това тя препоръчва да си закупите синя спирала и коралови сенки за очи. За очната линия ще ви трябват цветове като електрическосиньо или лилаво, а червилото може да е в класическо червено.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари