IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните на Джейн Фонда за безвременна красота

29 юни 2021 14 30

83-годишната звезда изглежда невероятно дори след няколко десетилетия в Холивуд

Снимка: БГНЕС

Джейн Фонда стана точно толкова известна със своя активизъм, колкото и с актьорската си игра, което не е никак лесен подвиг, като се има предвид, че работата й в Холивуд обхваща шест десетилетия и включва две награди "Оскар", две награди БАФТА, седем "Златен глобус", две награди "Тони" и пет номинации за "Еми". И, ако имаше награда за вечна младост, сме сигурни, че Фонда щеше да спечели и нея. 

83-годишната Джейн е също толкова безстрашна с активизма си, колкото и с ролите, които избира. Дори да бъде арестувана на площада, тя не се притеснява да прекара една вечер в ареста в името на това, в което вярва и за което се бори. Но това не означава, че актрисата не обръща внимание на красотата и забравя за грижата за кожата. 

"Важно е хората да знаят, че фактът, че съм активистка и феминистка, не означава, че не мога да изглеждам добре", казва Фонда. Допълва, че е доста забавно да си активист и по никакъв начин не прилича на нещата, които обществото те кара да правиш. "Всъщност е изпълнено със забавление, приятно е и срещаш много приятели", споделя актрисата. 

Ето как Джейн Фонда успява да победи времето

Редува различни овлажнители

Точно като всички нас, Джейн търси знаменитости, от които да черпи вдъхновение за красота. В такава се превръща Катрин Деньов, която й е казала, че никога не използва един и същи крем за кожа. Тази практика се потвърждава и от други хора в развлекателната индустрия, а според дерматолози тя е доста полезна за тялото. Именно затова Фонда често сменя овлажнителите си, за да се сдобие с хидратирана кожа по всяко време. 

Знае важността на слънцезащитата

Едно от най-важните правила, които трябва да следваме всеки ден, е да слагаме слънцезащитен крем независимо от времето навън. Дори и слънцето да го няма или да не е толкова силно, защитата от UV лъчи е задължителна и не трябва да се пропуска. Дерматолози съветват да използвате продукти с минимум 30-факторна защита и да покривате всички зони, които се изложени на слънце. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Ако не мислите, че слънцезащитата е важна, вижте Джейн Фонда. Нейната безвременна красота се  дължи именно на стриктното следване на дерматологичните препоръки, като актрисата никога не забравя слънцезащитния крем. "Не се излагайте твърде много на слънце. Аз съм един от хората, които обожават лятото, но в същото време се опитвам и да предпазя кожата си", казва тя. 

Признава, че е усетила силата на вредните UV лъчи, след като се сблъсква с рак на кожата и преминава през множество операции. За да бъде сигурна, че всичко е наред, Фонда посещава дерматолог на всеки шест месеца. 

Грижи се за косата си

Джейн се грижи за косата си точно толкова много, колкото и за кожата. "Здравата коса винаги изглежда красиво, така че е важно да й обръщате внимание", съветва тя своите фенове. Допълва, че всеки от нас трябва да използва правилните продукти за себе си, като преди това е добре да се консултира с професионалист. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Противно на множество звезди в Холивуд, Фонда не крие сивите си коси. Според нея, това не пречи на човек да покаже детското в себе си и все още да се чувства млад. "Оставих косата ми да побелее, но фризьорът ми е доста талантлив и прави всичко да изглежда шикозно", похвали се звездата.

Забавлява се с красотата

Актрисата всъщност има специална рутина за красота, когато ходи по протести. "Ако ще излизам на голям протест, подчертавам очите си. Имам тъмни кръгове, които трябва да известля и затова използвам хайлайтър, руж, черна очна линия, извивам миглите и слагам черна спирала", казва тя. Допълва, че с напредването на годините линията на устните става по-малко отчетлива и затова използва молив за устни, след което слага червило. Понякога използва ярко червен цвят, а друг път бледорозов. Нарича тази визия "лице на активизма". 

Хидратира кожата

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

"Основно се стремя да предпазя кожата си от сухота", казва Джейн. Споделя, че с напредването на възрастта тялото и косата й са станали още по-сухи и затова се фокусира върху тяхната хидратация. Поради тази причина никога не излиза без да е сложила овлажнител и слънцезащитен крем. 

Знае кога да посети професионалист

Въпреки че вече няколко години се грижи за красотата си, Джейн Фонда знае кога трябва да се довери на професионалист. Всеки две седмици тя посещава козметичката Мила Моурси, за която казва, че има "магически ръце". Масажът на лицето, който Мила прави, събужда кожата на Фонда и я кара да излежда по-млада. 

КоментариКоментари