IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руни Мара: Веганството ми помага за по-чиста кожа

22 август 2021 12 00

Актрисата споделя как се грижи за себе си след раждането

Снимка: Getty Images

Руни Мара е една от звездите, които обичат да влизат в медийното пространство чрез професионалните си успехи, а не с новини за личния си живот. Именно затова тя рядко говори за връзката си с Хоакин Финикс, с когото вече имат и дете. Разбира се, бебето все още не е показано пред света, като за него се знае, че е момче и се казва Ривър в чест на покойния брат на Финикс. 

Когато все пак застане пред някое издание Мара се стреми да обръща внимание както на киното, така и на грижата за себе си, споделяйки ценни съвети към своите фенове. Последната й такава изява е пред InStyle, където тя говори за това как животът й се е променил след раждането и какво точно прави, за да изглежда толкова добре на и извън големия екран. 

Руни Мара

Снимка: БГНЕС

Руни казва, че се опитва да поддържа рутината си доста проста и дори се описва като "мързел" по отношение на красотата. "Грижа се добре за себе си и затова ми трябват много малко продукти, за да изглеждам и да се чувствам добре", споделя тя пред InStyle. Но само защото предпочита да използва колкото се може по-малко грим, това не означава, че суетата напълно я е напуснала. Има любими продукти без които не остава и се подлага на няколко козметични лечения, особено след раждането на първото й дете миналата есен. 

Това, което Мара винаги държи наблизо, е хубав парфюм. В нейните очи ароматът може да бъде носталгичен, като едно пръскане може да й припомни специфичната миризма на дома на баба и дядо или пък дори одеколона на първото й гадже. В последно време актрисата залага на парфюмната вода L'Interdit Rouge на Givenchy, която описва едновременно като цветна, пикантна и интензивна. "За мен тя е подходяща както за романтична среща, така и за обикновен ден, прекаран в разходка из музея или магазините", споделя тя пред InStyle. 

Актрисата споделя още за следродилната си рутина, жените, които са я вдъхновили и ролята, която е променила живота й. 

Просто казано

Руни Мара казва, че с напредването на възрастта е научила, че красотата е цялостна. Тя събира в себе си не само външния вид, здравето и благополучието, но и вашето духовно и емоциоално щастие. "Чувствам се по-красива, когато съм доволна от живота, благодарна съм и се приемам такава, каквото съм", категорична е актрисата.

Минималистична красота

"Винаги се чувствам прекрасно, когато имам много малко козметика върху кожата", казва Мара. Тя основно залага на спирала и гланц за устни и се опитва да използва чисти продукти доколкото това е възможно. Според актрисата, веганският й начин на живот е помогнал на кожата й да изглежда по-добе. 

Аромат

Актрисата казва, че ароматът е най-мощните извори на памет, като той може да я върне към миризмата на нафталин в дома на баба и дядо, към миризмата на родния дом по време на летните жеги или пък миризмата на първата любов. "Когато бях на 15, пазех малка бутилка одеколон от първото си гадже и го вдишвах", признава тя. 

Руни Мара

Снимка: БГНЕС

В момента Руни разчита на L'Interdit Rouge от Givenchy и го изполва за всеки повод. Според нея, ароматът съчетава в себе си пикантен и цветен привкус, но в същото време не е натрапчив. Именно затова актрисата го избира както за романтична среща, така и за разходка до магазина. 

Майчинството

След раждането на първото й дете, Мара напълно променя рутинната си грижа. В момента тя няма много време за тренировки, но се опитва да се критикува за това, защото все още намира правилния баланс между отглеждането на бебе и свободното време. "В момента грижата за мен включва само къпане и пиенето на чай за 10 минути", казва през смях актрисата. Все пак тя намира време да стегне кожата си, посещавайки различни козметични лечения. 

Вдъхновението

Руни Мара има няколко жени, на които се възхищава и може да гледа техните успехи и интервюта по цял ден. В този списък влизат Мишел Чо - изпълнителен директор на Humane Society - която е посветила живота си на животинския свят, активистката Джейн Гудол и певицата Шинейд О'Конър. Разбира се, класацията се доплъва от сестрата и майката на Мара, както и от сестрита на Хоакин Финикс и майка му. "Те са прекрасни майки. Това е най-трудната работа на света, но и най-важната", казва Руни и допълва, че всяка една от тези жени се справя чудесно в своята област. 

Самоувереност

Руни Мара

Снимка: БГНЕС

"Това, което ме кара да се чувствам най-уверена, е способността да остана отворена, уязвима и мека дори при обстоятелства, които изискват да бъда силна", категорична е актрисата. Според нея, самоувереността на жените е особено важна в наши дни, когато в някои страни женското мнение не се зачита и се очаква дамите да правят това, което им каже мъжа. 

Повратна точка

Ролята, която променя живота на Мара, е във филма "Момичето с драконовата татуировка". Тогава тя се е чувствала свободна да пресъздаде личност, която много хора ще сметнат за непривлекателна. Това обаче по никакъв начин не е повлияло на самочувствието на актрисата, а по-скоро я е нахъсала да покаже на света, че външността не определя характера на човек. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари