IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дерматологът на Руни Мара със съвети за грижа за кожата

21 май 2020 08 40

Как лесно да постигнем прекрасна визия

Снимка: БГНЕС

Със сигурност и вашата ежедневна рутина се е променила заради коронавируса. Ако работите от вкъщи и не ви се налага да присъствате на онлайн срещи, най-вероятно не слагате грим и не обръщате толкова внимание на лицето си. Но знаете ли, че всяка една малка промяна може да се отрази на кожата?

Според звездния дерматолог Ада Ои, която се грижи за визията на Руни Мара и Ели Голдинг, стресът и диетата могат да причинят раздразнение на кожата, което да доведе до поява на сухота и черни точки. „За съжаление, тялото ни не обича промените“, казва Ада пред E!News. Тя добавя, че по време на карантината мозъкът ни опитва да се адаптира към ситуацията, което води до психически и физически стрес.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rooney Mara (@rooney.mara) on

Това, от своя страна, се отразява и на кожата. „Повишаването на адреналина ни кара да се потим повече и да губим бързо вода, което води до суха кожа“, продължава дерматологът. Ои казва, че твърде многото кортизол пък може да причини кожни възпаления. За щастие, Ада има няколко съвета, които ще ни помогнат да се справим с проблемите.

Следвайте подхранваща рутина за грижа за кожата

Когато става дума за поддържане на блестяща кожа, Ои казва, че следването на здравословна кожна рутина е от изключително значение. Тя трябва да се състои от почистващи продукти, тоник, овлажнител, както и седмично ексфолиращо лечение, за да се премахнат мъртвите кожни клетки. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rooney Mara (@rooney.mara) on

За да разберете от какво точно има нужда кожата ви, Ада предлага първо да се погледнете в огледалото и да видите къде се крият проблемите ви – сухота, акне или поява на черни точки. Чак тогава може да се съсредоточите върху избора на точни продукти. 

Винаги завършвайте с масаж

След почистване, третиране и овлажняване, Ои препоръчва да масажирате продуктите в кожата с ръце или с лицев инструмент, тъй като така ще помогнете за съживяването на външния си вид. По този начин стимулирате кръвообращението и изхвърляте токсините. Лицевият масаж е и чудесно решение за премахване на напрежението в определени зони.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 001 Skincare London (@001skincare) on

„Една от зоните, които често чувстваме напрегната, е между веждите, защото се мръщим по няколко пъти на ден, дори и да не го осъзнаваме. Масажът помага на напрегнатия мускул да освободи натрупаните киселини, да развърже възлите и да премахне течности около засегнатите области, което може да предизвика подпухналост“. Ои дава безплатни уроци по лицев масаж в канала си в YouTube.

Изхвърлете всички стари продукти

Раздялата с продукти с изтекъл срок на годност също може да помогне за намаляване на кожното раздразнение. „Изхвърлете старите си продукти или тези, които не ползвате от дълго време“. Ои казва, че всякакви промени в текстурата и аромата могат да послужат като индикатори за това, че най-добрият период на продукта вече е преминал.

Елиминирайте захарта 

„Друг фактор, който може да предизвика дразнене на кожата, е промяна в диетата“. Според Ои, прекомерната захар в организма може да причини гликиране. То влияе на нашите протеинови вериги в кожата, включително колаген и еластин. По този начин те стават по-слаби и нарушават целостта си, което води до загуба на еластичност и поява на бръчки.

Направете си домашна маска за лице

Има много начини, по които може да се погрижите за кожата си у дома. Приготвянето на домашни маски за лице се превърна в истински хит по време на изолацията, а някои от рецептите дори включват съставки, които може да намерите във всяка една кухня. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари