IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корейски дерматолози споделят тайните за перфектна кожа

13 май 2020 16 30

Сутрешните и вечерните рутини на професионалистите

Снимка: iStock

Кварталът Гангнам в Сеул се смята за център на корейската красота. Това е като малка Италия за дерматолози и пластични операции. Минавайки само няколко преки и вече сте забравили колко клиники сте подминали. Хиляди корейци влизат в тях почти всяка седмица, за да държат комплексите си в нормални граници.

Независимо дали предлагат продукти за лице, инжекционни и лазерни процедури или препоръки за клиентите си, дерматолозите от Сеул са основните пазачи на перфектната кожа на обществото в Корея. Дамите от азиатската държава винаги са били пример за красота и техните тайни за по-добра визия са изследвани от поколения.

Корея istock

Снимка: iStock

Сега е време някои от най-известните дерматолози, работещи в Сеул, да разкрият как те се грижат за кожата си. Какво правят всяка сутрин и всяка вечер, за да изглеждат добре? Техните режими не са трудни за следване, но ключът към красотата е в постоянството.

Чой Бо Йон

Тя е директор и главен дерматолог в известна клиника. Чой е майка на две деца и често се появява в корейската телевизия, за да говори по здравни въпроси. На нейните услуги разчитат няколко известни артисти, водещи и актьори. Въпреки че изглежда повече от добре, Йон се кълне, че има суха кожа. Затова тя разчита на продукти както от Корея, така и на такива, закупени от Запада.

Сутрешна рутина

След като стане от леглото, Чой решава да пропусне сутрешния ексфолиант и вместо това мие лицето си с топла вода. Според нея, почистващите препарати могат да премахнат влагата от кожата и ако сте се измили с тях предната вечер, то няма смисъл да го правите и на сутринта.

Докато кожата ѝ е още мокра, Йон слага овлажняващ тонер, за да е сигурна, че лицето ѝ ще остане хидратирано. Ако искате да се изсушите веднага след миене, то дерматологът препоръчва да сложите тонер не по-късно от 30 секунди след това.

Корея istock

Снимка: iStock

Следващата стъпка е използването на серум от куркума и сквалан, който действа като защитен слой за кожата на Чой. След това, за да запечата хидратацията, тя залага на възстановителен крем за лице. „Преди използвах много кремове – един за очите, един за челото, един за другите части на тялото. Тогава разбрах, че това може да ми докара акне и затова се спрях само на един-единствен“, казва тя преда „Allure“.

На последно място, но не по важност, Чой използва и слънцезащитен крем.

Вечерна рутина

След като се прибере от работа, д-р Йон започва рутината си с дълбоко почистване. Първо, тя втрива внимателно почистващ крем върху суха кожа, за да успее да премахне грима си. След това леко избърсва продукта от лицето си и е време за почистващата пяна за лице, която се грижи кожата да не изсъхне.

Изборът на овлажнител се променя всяка вечер. Чой предпочита крем, състоящ се от две мощни съставки – витамин C и ретинол. Ако не заспи веднага след рутината си, тя непрекъснато маже кожата си с крем докато не си легне. Всеки път, когато почувства, че кожата ѝ е суха, тя слага крем, за да предотврати появата на бръчки.

Хван Юнг Ик

Сутрешна рутина

Хван започва деня си като измива лицето с почистваща пяна. Вместо тонер, той предпочита да заложи на афтършейва. След това дерматологът пристъпва към най-важната част – овлажняването. Той залага на продукти, които използва вече пет години. Преди да излезе за работа, Ик винаги поставя слънцезащитен крем.

Вечерна рутина

„Вечерта правя всички неща, които върша и сутрин“, казва той. Това, което добавя е специален мехлем за бръчки, който му е предписан. Активните му съставки са третиноин, който е производно на витамин А, и хидрохинон, който изравнява тена на кожата и намалява хиперпигментацията.

Чо Юн Джо

Както повечето си колеги, Чо Юн Джо се опитва да поддържа кожата си хидратирана. „Ако имаш суха кожа, тя ще се опитва да произведе повече мазнина, за да се хидратира. Така се получават и пъпките. Затова аз обичам да слагам овлажнител“, казва тя.

Сутрешна рутина

За сутрешното си почистване Чо залага на „много“ тонер. Тя държи продукта си в бутилка с пръскало, защото смята, че по този начин той прониква по-добре в кожата, отколкото чрез втриване. Следващата стъпка е маската за лице. Дерматологът предпочита тези, които могат да се измиват, тъй като те са по-хидратиращи.

Корея istock

Снимка: iStock

След премахването на маската, Чо масажира кожата си с овлажнител и слънцезащитен крем.

Вечерна рутина

Поради високите нива на фини прахови частици във въздуха на Сеул, Чо сериозно се занимава с почистването на лицето. Първата стъпка е задължителното почистващо масло. Втората е почистваща пяна. Понякога тя завършва с нежен ексфолиант с фини гранули.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари